Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Το Πρωτοχρονιάτικο Διάγγελμα του... Λελούδιου

Ένας φίλος από τα παλιά... Ο καλοκάγαθος Λελούδιος. Με την άδειά του και τη συνυπογραφή μου αναρτώ το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ο λελούδιος - http://leloudios.wordpress.com/.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Θα το ακούσουμε στα bistro-cafe της πόλης, πίνοντας freddo-cappucino.
Ενώ, θα ζήσουμε την πτώχευση, στα καφενεία τα παλιά, τα παραδοσιακά, πίνοντας ελληνικό καφέ στη χόβολη, παίζοντας κολτσίνα και ξερή.

Οπότε, αντί να τζογάρετε σε τριτοκοσμικές μετοχές και σε ομόλογα με υψηλό spread, αγαπητοί μου επενδυτές, προτιμότερο είναι να στραφείτε στα «βαριά» χαρτιά του πτωχευμένου μέλλοντος μας..Παπαγάλος Λουμίδη και Μονοπώλιον της Ελλάδος. Κάτι ήξεραν και οι φωτισμένοι interiors designers που επιβάλλουν στη μόδα, τα sixties έπιπλα και φωτιστικά.

Και καιρός είναι, να κατεβάσουμε από τα πατάρια μας, και να αξιοποιήσουμε, την σερβάντα και την εταζέρα της γιαγιάς. Εμπρός για λεμονάδες σπιτικές και γλυκό του κουταλιού αγαπητές μου νοικοκυρές!

Δυστυχώς πτωχεύουμε! Και καιρός είναι να ανοίξουμε τα μανάβικα της γειτονιάς. Nα περάσει και πάλι ο γαλατάς, αυτή τη φορά από τα κεφαλόσκαλα των πολυκατοικιών μας.
Δυστυχώς όμως θα αναγκαστούμε να αποχωριστούμε καλούς φίλους. Τον μπάρμπα-Σαμ με τα ρύζια του και τις φακές του. Τον Λήροι Μάρτιν και τα χορτοκοπτικά του. Την λατρεμένη Ντόνα Κάραν και τις τουαλέτες της. Τον Ντούτσε Μπανκ που αγόρασε τα ασημικά της οικογένειας μας. Τον κινέζο κολλητό μας, Χο Τσι Μι, και τα απαράμιλλα ρούχα και παπούτσια του. Δεν ξέρω με τι πόνο θα αποχωριστούμε σύντροφοι, το δεύτερο μας ΙΧ(το μικρότερο εννοείται) η’ το τρίτο 3G κινητό μας. Περιττό να αναφέρω, το δράμα να χάσουμε την απλή, ταπεινή χαρά να αγοράσουμε 2-3 Λουί Βιτόν βρε αδερφέ!


Θα ξαναπάμε να ζήσουμε στα χωριά μας. Θα ζωντανέψει πάλι η πλατεία. Θα ανοίξουμε τα σχολεία που ερήμωσαν. Θα ασπρίσουμε το πατρικό μας. Θα φυτέψουμε το μποστάνι μας, όπως κάναν οι παππούδες μας. Θα πλακωθούμε επιτέλους για σοβαρά θέματα, με τον γείτονα μας, όπως τα σύνορα των χωραφιών μας. Θα αναβιώσει βέβαια και καμιά βεντέτα η’ θα υπάρξουν τίποτα κλεφτοκοτάδες αλλά επιτέλους θα χρησιμοποιήσουμε τους αγροφύλακες που προσλάβαμε, στο φυσικό τους χώρο και τόπο. Άρε Καραμανλή, πόσο μπροστά έβλεπες…


Και μια που είναι επίκαιρο το θέμα με τον ιό της γρίπης των χοίρων κλπ, να σας θυμίσω ,ότι από τότε που βάλαμε τα ζώα στα μαντριά και στις πλαστικές συσκευασίες, άρχισαν τα προβλήματα υγείας. Και από τότε που τα γουρουνάκια έπαψαν να κυλιούνται στη λάσπη των αυλών μας και μετακόμισαν στα βιομηχανικά σφαγεία, τότε άρχισαν και οι εμβολιασμοί των ανθρώπων. Εμπρός για ένα κίνημα απελευθέρωσης της γαλοπούλας. Σεβασμό στα δικαιώματα της κότας. Να μάθουν και τα βλαστάρια μας από πού βγαίνουν τα αυγά. Γιατί μεγαλώνουν νομίζοντας ότι τα αυγά φυτρώνουν στα ψυγεία.


Δυστυχώς η πτώχευση μόνο δεινά έχει.


Θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό μας σύστημα. Ενώ τώρα όσο να’ναι με τα 400 ευρώ, ζεις αξιοπρεπώς στα πέριξ της λαϊκής της Βαρβακείου αγοράς.


Ο μεγάλος όμως κίνδυνος είναι, η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αντιλαμβάνεστε σύντροφοι ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τον προσωπικό μας δημόσιο υπάλληλο? Ενάμιση εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε σήμερα, βολεύτηκαν εκεί, για να ζήσουν τις οικογένειες τους αλλά και για να εξυπηρετήσουν ως κράτος δικαίου, άλλο 1,5 μύριο έλληνες, και τις οικογένειες των. Βάλε συνταξιούχους ,παιδιά, κλπ, να’μαστε όλοι κι όλοι 10 μύρια.

Φοβερό ε?! Ασύλληπτο!

Καποδίστριας,Τρικούπης,Βενιζέλος,Καραμανλής,Παπανδρέου, τετραγώνισαν τον κύκλο αδέρφια!


Δεν ξέρω αν θα αντέξετε τις σκληρές συνέπειες της πτώχευσης. Θα κοπούν τα μεσημεριανά πάνελ. Θα απολυθούν οι στυλίστες και οι μακιγιέζ θα βάφουν με κοινά μολύβια. Η Πετρούλα δεν θα έχει τσίτι να φορέσει. Τα πρωινάδικα θα κοπούν. Θα σιγήσουν οι γνήσιες φωνές του λαού. Αυτιάς, Παπαδάκης, Καμπουράκης , άνεργοι θα περιφέρονται κάνοντας ρεπορτάζ στην ΕΡΤ. Το φαντάζεστε? Κομμένες οι υπερπαραγωγές τάλεντ σόου. Τέρμα ο Ρουβάς και οι ρουβίτσες. Το αντέχετε ορέ αδέρφια? Που θα στέλνει η ελληνίδα μάνα, το βλαστάρι της για καριέρα? Ε?!Και πτωχευμένοι ,άντε να σας δώσω την χαριστική βολή, ούτε στα τελικά της EUROVISION ,θα προκριθούμε! Θα καταντήσουμε να απέχουμε σαν τους Ιταλούς..


Ο κατάλογος μακρύς. Πολλά μπορεί να πει κανείς για τις συνέπειες της πτώχευσης. Αρκεί να μην παίρνουμε στα πολύ σοβαρά αυτά τα τυπάκια που μαυρολογούν καθημερινώς στα σοβαροφανή τους άρθρα, και τους άλλους τους διεθνείς κοτζαμπάσηδες των διεθνών <οίκων ανοχής> που μας υποβαθμίζουν, τζογάροντας στην καμπούρα μας.


Εύχομαι σε όλους υγεία και ειρήνη για το 2010, καθώς και την ολοκληρωτική ήττα του Μητσοτακισμού.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

Να' σαι καλά ρε Λελούδιε!!

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!!!!

14 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Καλή χρονιά...αλλά το κείμενο είναι κατάπτυστο....

Ξαναδιάβασε το προσεκτικά...

Η κρίση υπάρχει...όπως και η πείνα...

ikor είπε...

Καλή χρονιά ΟΡΕΙΝΕ! Και πάντα να κοιτάς (και να φτάνεις) ψηλά!

Πάντως τα σημεία ισορροπίας που απειλεί η "πτώχευση" δεν είναι μόνο τα μεσημεριανά σόου... Ναι, έχουμε πολλά περιττά γύρω μας. Αλλά έχουμε και πολλούς που δεν έχουν καν τα απαραίτητα. Σήμερα.

Να είσαι πάντα καλά! Υγεία και ό,τι καλύτερο εύχομαι!

http://karabouzouklides.blogspot.com είπε...

trikistan

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ορεινέ, μου θύμισες μια πρόταση που είχε κάνει προεκλογικά ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (δεν θυμάμαι ποιο):
"να προσλάβουμε χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους για να ενισχυθεί με τις εισφορές τους το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εξακολουθούν να παίρνουν τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι του δημοσίου"!
Φοβεροοοοοοο

Καλή χρονιά Ορεινέ, κι όπως λες κι εσύ "πάνω τα κεφάλια, τα κάτω και τα πάνω"!

Ανώνυμος είπε...

@aKanonisti

Σας ευχαριστω για τα κακα σας λογια.Η political correct,σκεψη σας,επιβεβαιωνει την αναγκαιοτητα δια την αμεσο εισαγωγη μου σε διαγνωστικο κεντρο για πληρεις εξετασεις,αιματος ,ουρων κλπ.Επισης σας διαβεβαιωνω,πως μπόρα ειναι,θα περασει.Παραμενω πιστος,στην αποφαση του 9ου συνεδριου,της ΚΕ,του ΚΚΕ,και στην πλατια,λαικη συγκροτηση του μετωπου,για την ανατροπη και τον σοσιαλισμο.

@ikor

Εχουμε πολυ δουλεια ακομη συντροφε,Καλη δυναμη!

@ασκαρδαμυκτι

Την καλημερα μου και χρονια πολλα!




leloudios@hotmail.com

aKanonisti είπε...

"Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο...."
είπε ο Αινστάιν..και επιβεβαιώθηκε με το σχόλιο σου, ανώνυμε λελούδιε...

Το χιούμορ.. είναι λίγο άκομψο.. όταν μιλάς για άνεργους..και πεινασμένους....

leloudios είπε...

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στα μέτρα του. Συνεπώς όλη η πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο άνθρωπο.
SWAW.
Οσο για τα υπολοιπα,

Εχω την εντυπωση οτι καλα ξεκινησαμε!Ωραιο το τσαρδι σου ΟΡΕΙΝΕ μου φιλε.Με τα τριανταφυλλα σου,τις μπιγκονιες,τα ζουμπουλια,τις γλαστρουλες.

Του Ανωνυμου
leloudios@hotmail.com

aKanonisti είπε...

Για τον δικό σου ρόλο όμως δεν είπες...

Τον ρόλο του ανάλγητου $^&$$#(%...

Μάλλον μην μας πεις... ξέρουμε...

Κάτσε να τον σκεφτείς... με την ησυχία σου... στις αργίες.. μπας και κερδίσεις το χρυσό ορολόγιο...
γιατί να αλλάξεις...χλωμό το βλέπω...

Συγνώμη ΟΡΕΙΝΕ.. αλλά...
αλλά....

Οι ευχές παραμένουν... για όλους πλην των τομαριών...
Αυτοί ας ευχηθούν για πάρτη τους...

leloudios είπε...

Και επιτελους αγαπητη, για να μη γεμιζουμε το blog με ασχετα γενικολογα σχολια που δειχνουν αριστη κομματικη μαθητεια, αλλα φευ…. απουσια αλλων νοητικων διεργασιων.
Το σημειωμα μου που θα διαβασετε ,μην το παρετε προσωπικα.
Η αφορμη ειστε.ΟΧΙ η αιτια.

Με εκνευριζει, αφανταστα, η ελλειψη επιχειρηματων, οταν δε,αυτη συνοδευεται, απο φτηνα κλισε του τυπου..’βγαλε πρωτα την κουκουλα και το συζηταμε’.
Θα προτιμουσα να επικεντρωναμε ολοι την κριτικη μας στη ουσια των σχολιων ,αλλα φευ,αυτο για καποιους ειναι δυσκολο μαλλον.
Τεσπαντων
απλα θα σημειωσω οτι στη Δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα.Οταν ΘΑ εχουμε Δημοκρατια θα βγαλω και την κουκουλα μου.Η’ και νωριτερα, αν βγω στο πηγαιμο για ψηφους.
Μεχρι τοτε τυλιξτε με προσοχη τις αστραφτερες (και political correct),αποψεις σας,σε μια ωραιοτατη συσκευασια,καντε και ενα μεγαλοπρεπη και ηδονικο φιογκο,και βαλτε την πανω στο τραπεζακι του σαλονιου σας,μπροστα στη τηλεοραση,και χρησιμοποιειστε την ως ΦΙΛΤΡΟ αναλυσης της καθε επωνυμης μαλακιας που θα ακουτε και θα βλεπετε.
Α;ν και δεν εχω δωσει δικαιωμα με τα σχολια μου, να ισχυριστει καποιος, οτι τον βριζω,απλα και καταμουτρα,ανευ τεκμηριωσης,μην αυταπαταστε.
Μου ειναι ιδιαιτερως προκλητικο και ευκολο,να αντιπαραβαλλω τις αποψεις σας, εστω, και Αριστοφανικα με Κωμωδια.
Προφανως ομως ,δεν θα καταλαβετε και πολλα πραγματα,οποτε καλα κανετε και δεν ασχολειστε με την ουσια των πραγματων,αλλα με την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ των.
Αν δε,με προσεχατε, δεν θα σας ξεφευγε κατι πολυ απλο,που εχω προσυπογραψει.
‘..δεν ειναι αναγκη να διατυπωνουμε κανονες για να τους ακολουθουμε.’
Τελος, θα ηθελα να σας θυμισω τα λογια ενος ,καποιου ,ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ,ανωνυμου του ελληνος.
‘Δεν ειμαστε εκεινοι που θα φερουν το φως.Ειμαστε ομως εκεινοι που θα θυμιζουμε παντα πως το σκοταδι δεν ειναι μονο και ανικητο.’

Υ.Γ.
Ελπιζω να κατανοειτε το μεγεθος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ.
Αν οχι,για λογους αυτοικανοποιησης,βαλτε….
Βαγγελη του ελληνος
Χρυσουλα της ελληνιδος
Τασου του ελληνος
Ιορδανη του ελληνος
.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Λελούδιε, σόρυ, αλλά θα πάρω το μέρος της Ακανόνιστης!
Μια φορά τα 'βαλα μαζί της και με πήρε και με σήκωσε!
Είναι τσαμπουκαλού Σαλονικιά!

Παίδες, καλή πρωτοχρονιά...
Παίξτε και κανα τζόκερ, προλαβαίνετε ακόμη...

Ορεινέ, κανόνισε μες στη βδομάδα να πάμε σε κανένα κρασοπουλειό!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Πω, Πω, παιδιά δε σας προλαβαίνω...

Φεύγω για γλέντι..

Χρόνια Πολλά ρε!!

Θα σχολιάσω από αύριο με το νέο έτος..

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά Φίλε μου

anarxaszante είπε...

Χρόνια πολλά!
Πάντα με υγειά φυσικά με ορεινή σκέψη και αγωνιστική διάθεση!!!!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Υπάρχουν πολλών ειδών πτωχεύσεις. Είναι η πτώχευση έναντι των μεγάλων διεθνών πιστωτών, η επίσημη. Είναι και κάποιες άλλες, οι ανεπίσημες, όπως: α)να μην πληρώνεις τους μικροπρομηθευτές, β) να υποχρηματοδοτείς το κοινωνικό κράτος, γ) να επιβάλλεις μειώσεις μισθών. Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο Λελούδιος επίχείρησε με τον τρόπο του να τονίσει όλες τις σκοτεινές πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που τροφοδότησαν και τροφοδοτήθηκαν από το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης. Η παρέμβασή του φίλη Ακανόνιστη δεν είναι καθόλου κατάπτυστη.

Λελούδιε, η Ακανόνιστη είναι μια ρομαντική Αριστερή και μάλιστα αντί ΚΚΕ.. Κάποιες φορές υπερβάλλει.

Προσωπικά πιστέυω ότι Λελούδιος και Ακανόνιστη έχουν πολλά κοινά, τους χωρίζουν τα Τέμπη, Χα Χα Χα!!

Άσκαρ, οι πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, άλλη μια όψη της απώλειας ανταγωνιστικότητας της χώρας τα τελευταία χρόνια, και της ανεπίσημης πτώχευσης βέβαια..

Ικορ,
Το ζήτημα είναι να παριφρουρηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα, ιδίως των ασθενεστέρων, αυτά αμφισβητούνται.

Φάνη,
Νά σαι πάντα καλά να μας τα λες με τις μαντινάδες σου.

Ανάρχα,
Με ορεινή σκέψη. Πολύ μου άρεσε..

Καλή Χρονιά σε όλους!!