Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Ένα χρόνο μετά..


Ξαφνιαστήκαμε με την οργή. Με την ένταση και το θυμό που απλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας. Ακόμα και στην ακριτική Καστοριά και στη Φλώρινα.

Κι' όμως υπήρχε λόγος.. Στο πρόσωπο του ψυχοπαθή ή προβοκάτορα δολοφόνου Κορκονέα, ένας ολόκληρος κόσμος. Και στο πρόσωπο του μικρού Αλέξη ένας άλλος.

Από τη μια μεριά η βία κάθε μορφής, κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή.

Κι΄από την άλλη τα σαστισμένα παιδιά, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική και όνειρα, αποκαμωμένα από τον καταναλωτικό βούρκο των υπερδανειζμένων και χρεοκοπημένων μεγάλων. Μόνο που οι μεγάλοι τη σκαμπουλάρουν, ενώ οι ίδιοι..


Ήταν και η ανίκανη κυβέρνηση - θίασος και βέβαια οι ορδές των συμμοριών.


Ένα χρόνο μετά δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Πρέπει να υπάρξει διέξοδος, να υπάρξει προοπτική, να βγούμε από το βούρκο. Μας αφορά όλους, όχι μόνο τα παιδιά. Και βέβαια απέναντί μας δεν είναι οι μπάτσοι και ο Κορκονέας.


3 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν είναι τυχαίο πως οι μαθητές που ξεσηκώθηκαν πέρσι ανήκαν σε οικογένειες της "μεσαίας τάξης"!
Αυτή τη μεσαία τέξη τσάκισε η ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή, και επικουρικά η διεθνής κρίση...
Η μεσαία τάξη δεν είχε ποτέ οράματα. Η συνοχή και η νομιμοφροσύνη της εξασφαλίζονταν απ' τη σχετική οικονομική ευημερία που διέθετε.
Μόλις το "σύστημα" άρχισε να μπάζει άγρια, τα πράγματα ξέφυγαν..

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τουλάχιστον φέτος Άσκαρ, τα πράγματα δεν ξέφυγαν σε χοντρές προβοκάτσιες..

disa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色