Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έχουσι γνώσιν οι φύλακες!

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν κρίσιμη. Δόθηκε και κερδήθηκε μια σημαντική μάχη για την κυβέρνηση, το λαό και την πατρίδα!!
Όπως έχω ξαναγράψει, τα διάφορα ντόπια και ξένα συμφέροντα, δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι στη μικρή Ελλάδα, υπάρχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία δεν είναι του χεριού τους. Μια μικρή ανασκόπηση των "ενεργειών" τους:
  1. Όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση δεν έχαναν ευκαιρία να υπονομεύουν τον Πρόεδρό του, αλλά και να του υποδεικνύουν να "αποκεφαλίσει" την ενοχλητική Λούκα.
  2. Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, εξακολούθησαν να χτυπάνε τη Λούκα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έφτασαν στο σημείο, να την μεταθέτουν ακόμη και μετά την υπουργοποίησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  3. Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν πως είναι δυνατόν να γράφεται νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, από τον Δικηγόρο των Καταναλωτικών Οργανώσεων που έγινε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και να μη το γράφουν οι ίδιοι.
  4. Δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το αδύνατο Τινάκι, είναι Υπουργάρα, που μπορεί να μπλοκάρει την καταστροφική για το περιβάλλον μανία τους.

Αυτά για τους ντόπιους. Οι ξένοι σύμμαχοι ή πάτρωνες, αξιώνουν μέτρα σκληρής Λιτότητας που θα διαλύσει όχι μόνο την Οικονομία αλλά και την κοινωνία, προς όφελος βέβαια των διάφορων κερδοσκόπων και σύγχρονων αποικιοκρατών. Δε μας λένε οι μανδαρίνοι των Βρυξελλών (Αλμούνηδες, Τρισέδες, κ.α.), ποιοι αλήθεια δημιούργησαν το τερατούργημα της σύγχρονης χρηματοοικονομικής Βαβέλ; Δεν είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές; Δεν έχουν και οι ίδιοι ευθύνη για την υπερχρέωση της καταναλωτικής Ελλάδας, όταν οι ίδιοι προωθούσαν πολιτικές σ' αυτή την κατεύθυνση; Δε βόλευαν αυτές οι πολιτικές τις μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις της Ε.Ε., τις Τράπεζες που δάνειζαν κι' ένα σωρό άλλους παρατρεχάμενους (βλ. Ζήμενς); Τι έκαναν όταν ο Δον Μπουχέ τους παρουσίαζε τις απογραφές και τα μαιμουδίστικα νούμερα;

Τι έγινε λοιπόν την περασμένη εβδομάδα;

  1. Οι Αλμούνια, Τρισέ με σειρά δηλώσεων, δημιούργησαν "κλίμα" εναντίον της χώρας.
  2. Ακολούθησε και ο ημέτερος Προβόπουλος με μια άθλια και αμετροεπή εμφάνιση ενώπιον του κοινοβουλίου. Αλήθεια δεν έχει υπ ' όψιν του πως εμφανίζονται ενώπιον αντιστοίχων σωμάτων οι πρόεδροι της Αμερικανικής FED; Κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και απαντούν χωρίς πολλά πολλά πολιτικάντικα και ψευτομαγκιές.
  3. Σειρά είχαν οι κονδυλοφόροι αλλά και τα κερδοσκοπικά τέρατα που εξακολουθούν και πλουτίζουν με τα λεφτά μας, που έκαναν μια ανεπανάληπτη επίθεση στη Οικονομία, εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού μας σε πρωτοφανή κυριολεκτικά βαθμό.

Η απάντηση της κυβέρνησης και του Παπανδρέου ήταν συντριπτική:

  1. Μέσω του Γ. Πεταλωτή αποδοκίμασε όλους τους εμπλεκομένους αλλά και τον Βατοπεδινό Προβόπουλο (δεν ξεχνάμε - ο Πεταλωτής ήταν από τους συνυπογράφοντες βουλευτές σε σχετική ερώτηση για το βίο και την πολιτεία του κυρίου επί θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα).
  2. Ο Παπανδρέου προσωπικά, κατακεραυνώνει τα συμφέροντα, δηλώνοντας το Σάββατο ότι η κυβέρνηση δεν υπονομεύεται.
  3. Προχωρά άμεσα σε αντικατάσταση του αγαπημένου παιδιού τους Αράπογλου Παρασκευή βράδυ.
  4. Και το κυριότερο: διαρρέει στον τύπο η πληροφορία ότι υπάρχουν επαφές προκειμένου σημαντικό μέρος του χρέους μας να διοχετευθεί στους Κινέζους, στα πλαίσια συνολικού πακέτου. Σε άλλους καιρούς, σε άλλους πολέμους, ο αείμνηστος Ανδρέας έστελνε τον Υπουργό Εξωτερικών Παπούλια και τον Υφυπ. Άμυνας Δροσογιάννη στη Βουλγαρία του Ζίφκωφ (το θυμάστε το Σισμίκ το 87;)

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι Αλμούνια και Τρισέ, τα μάζεψαν, ήρθε μάλιστα ινκόγνιτο στην Ελλάδα και ο Λ. Παπαδήμος. Τα πράγματα ηρέμησαν, το κόστος δανεισμού αποκλιμακώνεται, το χρηματιστήριο ανεβαίνει.

Φυσικά το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο Παπανδρέου εξακολουθεί να κατακεραυνώνει το Τραπεζικό κατεστημένο, οι ίδιοι ανταπαντούν..

Μετά και από την νίκη Σαμαρά, τα κατεστημένα δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα. Είναι γεγονός. Οι καιροί άλλαξαν.

Η μάχη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν πραγματικά σημαντική. Η νίκη καθαρή. Έτσι δίνονται οι πολιτικές μάχες!!



4 σχόλια:

Sof είπε...

καλο μηνα!!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τελικά, αυτοί οι "παπαγάλλοι" είναι πολύ θρασύδειλοι!
Μόλις τους πούλησε λίγο τσαμπουκαλίκι ο Γιώργος, έκαναν τη μεγάλη κολοτούμπα και δεν αποκλείεται, σε λίγο, να γίνουν και υμνητές του "ελληνικού οικονομικού θαύματος"!

gregory είπε...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΗ......

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..
..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΡΓΗ...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Καστρινή, καλό μήνα!

Ασκάρ,
Κι΄'ο 'αγιος φοβέρα θέλει..

Γρηγόρη,
Είμαστε όλοι αμετανόητοι. Καλώς επέστρεψες!!