Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ούτε βήμα πίσω!!

Το είχαμε γράψει πολλές φορές προεκλογικά: οι μεγάλες συγκρούσεις έπονται μετά τις εκλογές. Έχουμε ήδη τα πρώτα "θερμά επεισόδια". Τρείς κορυφαίοι τραπεζίτες, σε πλήρη συντονισμό, με αφορμή εκδήλωση για τον Τουρισμό, εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις χρεών που πρόκειται να επιβληθούν δια νόμου από τη δημοκρατική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Οι κύριοι οφείλουν να γνωρίζουν:

  • Οι ρυθμίσεις αποτελούν βασικό σημείο των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση έχει λάβει ρητή εντολή να προχωρήσει!

  • Οι ρυθμίσεις είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί παλιότερα με την Ένωση Τραπεζών. Η πρακτική που ήξεραν: άστους να λένε προεκλογικά, μετά θα κάνουνε ότι θέλουμε, δεν περνάει πια!

  • Οι ρυθμίσεις δεν αποτελούν "ανακάλυψη του τροχού". Αντίστοιχα πλαίσια πτώχευσης ιδιωτών, ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες.

  • Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να πάρει ανάσα ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που έχει υποστεί αφαίμαξη επί χρόνια, προς όφελος των παχυλών μπόνους τους και των μερισμάτων των μετόχων τους.

  • Οι ρυθμίσεις θα συμβάλλουν ώστε να βγουν οι σκελετοί από τους φτιασιδωμένους Ισολογισμούς τους.

  • Οι ρυθμίσεις θα δώσουν τέρμα στο παρτάκι (consumer lending), που έχουν στήσει εδώ και μια 15ετία.

Ο Γ. Παπανδρέου τους έχει εκπλήξει με τη σταθερότητα των θέσεών του. Η πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή, ήταν και στο συγκεκριμένο σταθερή και καθαρή.

Η Λούκα Κατσέλη, θα προχωρήσει, το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση. Οι κύριοι πρέπει να το συνηθίσουν: υπάρχει δημοκρατία πια!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ήταν κι' αυτός με τη σειρά του σαφής και κατηρορηματικός: οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν!!

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=94252

Τα επόμενα βήματα είναι:

  • η δίκαιη φορολόγησή σας,
  • η εγκατάσταση αδιάφθορων διοικήσεων στις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες,
  • η αποτελεσματική και αυστηρή εποπτία, που επιβάλλεται και διεθνώς.

Γιώργο Παπανδρέου, ο πόλεμος ξεκίνησε. Πίσω σου έχεις έναν ετοιμοπόλεμο στρατό, έτοιμο για συγκρούσεις και μεγάλες νίκες. Γιώργο, γράφεις, γράφουμε Ιστορία! Πρόσεχε όμως: μην κάνεις πίσω, γιατί "σε φάγαμε", και προχωράμε μόνοι μας.

4 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σήμερα, τα "πήρα" με τον Πρετεντέρη στη Βήμα που ουσιαστικά ζητάει απ' τον Γιώργο να μην εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις επικαλούμενος τα προβλήματα της οικονομίας.
Θέλουν να απαξιώσουν από τώρα το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο, να τους καταστήσουν αναξιόπιστους στην κοινή γνώμη, για να κάνουν οι ίδιοι παιχνιδάκι.
Έχουν θορυβηθεί απ' τη μεγάλη απήχηση της κυβέρνηση στο λαό. Πρέπει κάτι να κάνουν για "χαλάσουν" το κλίμα.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άσκαρ,
Όπως βλέπεις ο Πρετεντέρ, είναι στη φωτογραφία του πόστ. Συντόνισε την εν λόγω συζήτηση. Το βράδυ το ΜΕΓΑ τσάνελ, έκανε επίθεση, περί ασαφειών, αντιφατικών δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, κλπ. Μάλιστα η Τρέμη και ο Καψής, κατηγόρησαν τη Λούκα, ότι "χαρίζεται" στους σκαφάτους. Η αλήθεια είναι ότι ο ΔΟΛ είναι χρεοκοπημένος, και έχει προβεί σε ρυθμίσεις χρεών..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

O Παπανδρέου, δεν θέλει πολλά πολλά με τα ΜΜΕ και ΔΟΛ και τα τοιαύτα..
Από την άλλη χρειάζεται σύνεση και κατά το δυνατόν συναίνεση με την κοινωνία.
Η κοινωνία βλέπει...
Να βάλουν μυαλό και τα κόμματα της αριστεράς, βέβαια, όχι όλο "αντί"
αλλά και "πολιτεύομαι"

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σπίθα,

Συμφωνώ, προσυπογράφω.