Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

..η επόμενη μέρα: πιο ριζοσπαστική!

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της Αριστεράς συνολικά, είναι καθαρή και συντριπτική. Οι ραδιουργίες της νεοσυντήρησης - παλαιοδεξιάς, έπεσαν στο κενό.

Από αύριο ΠΑΣΟΚ και κοινωνία, ξεκινάμε δυνατά για την οριστική νίκη και ανατροπή, με τους παρακάτω στόχους:


  • Να επαναφέρουμε με τρόπο καθαρό τα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισόρροπης ανάπτυξης, της εθνικής αξιοπρέπειας.


  • Να αναβαθμίσουμε το ρόλο της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, των δημόσιων πολιτικών στο σύνολό τους.


  • Να προχωρήσουμε στην επανασυγκρότηση του Κράτους, με γενναία αποκέντρωση εξουσιών και δραστηριοτήτων.


  • Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα κύρια στους κρίσιμους τομείς της Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου η Καραμανλική σπείρα έχει αλώσει και χειραγωγήσει κατά τρόπο επαίσχυντο.


  • Να "επανιδρυθεί" το πολιτικό σύστημα, με στόχο την απεξάρτηση του από τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας.


  • ΝΑ πούμε όχι στα διάφορα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία. Να αναδείξουμε νέες δυνάμεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας που θα υπηρετούν την υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, στην κοινωνία και την πατρίδα.


  • Να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα μια νέα Ευρώπη, μακριά από το μονεταριστικό και χρεοκοπημένο πρότυπο που κυριαρχεί, μια νέα συνθήκη που θα επαναθεμελιώνει το Ευρωπαϊκό εποικοδόμημα στο πλαίσιο ενός νέου κόσμου που δημιουργείται μετά την κρίση.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Η Κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να μείνει άλλο στα πράγματα. Απαιτούνται άμεσα εκλογές, το φθινόπωρο.


  • Το ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει άμεσα ανένδοτο αγώνα, με στόχο την απομάκρυνση των φαύλων και ετοιμόρροπων.


  • Να καταστήσει σαφές ότι δε θα δεχθεί οποιαδήποτε "συμφωνία" υπογράψουν οι ετοιμόρροποι με νταβατζήδες - εργολάβους - μηντιάρχες.


  • Να απευθύνει εκ νέου γενικό προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες της δυνάμεις της σύγχρονης και ανανεωτικής αριστεράς, καθώς και της Οικολογίας και σε όλους τους δημοκράτες και πατριώτες.


  • Να οικοδομηθεί μια νέα Εθνική και Λαϊκή Ενότητα, με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας.

Το ΠΑΣΟΚ από σήμερα, επανέρχεται στο προσκήνιο, για να συνεχίσει την Ιστορία των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, των λαϊκών κατακτήσεων, των μεγάλων εθνικών πρωτοβουλιών και πολιτικών.


Η μεγάλη νίκη αφιερώνεται στον οραματιστή, ιδρυτή και μεγάλο ηγέτη του Α. Παπανδρέου



12 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Επειγόντως λίγη ελπίδα...

Skouliki είπε...

δεν ψηφισα
καλησπερα

Σπύρος είπε...

Αναρωτιέμαι,
όσοι πήγαν για μπάνιο ή απείχαν, πόσο δικαίωμα θα έχουν να μιλάνε για όσα θα δεχτούν το επόμενο διάστημα;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Ρε συ εγώ τον Γιώργο και τους υπουργούς του τους εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.
Το πρόβλημα είναι τα χιλιάδες λαμόγια που θα εμφανιστούν και θα βάλουν τους κώλους τους στις καρέκλες.
Αυτούς φοβάμαι, γιατί αυτοί μας έκαναν το κακό...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άσκαρ, υπάρχει όντως ελπίδα πια.
Σκουλήκι, διαφωνώ κάθετα με τη στάση της αποχής, δεν το κατανοώ. Ελπίζω να μη χάρηκες από το γεγονός ότι ο Καραμανλής και η παρέα του, σε θεωρούν δικιά τους, γιατί αυτό λένε!
Σπύρο, η αποχή είναι παραίτηση από τη δημοκρατία και συνενοχή.
Στέλιο, αυτά δε λείπουνε ποτέ. Το ζήτημα είναι να μην είναι κυρίαρχα στοιχεία, όπως τώρα. Φαίνεται ότι ο γιώργος έχει ισχυρή θέληση και σχέδιο ρήξεων και ως προς αυτό το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΊΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΙΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ...

Ch.G. είπε...

αν διαχωρισει την εκκλησια από το κρατος θα τον ψηφιζω μεχρι τα βαθια γεραματα..

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σύντροφε Τσουκνίδα,
Καλά κάνεις και είσαι δύσπιστος. Σαφώς και χρειάζεται σπρώξιμο! Αυτό προσπαθώ κι' εγώ με τη μικρή μου δύναμη. "Ομπρός βοηθάτε", λοιπόν όπως έλεγε και ο ποιητής.

Μηστηριώδη γνωστέ - άγνωστε Ch.G., συμφωνώ με το διαχωρισμό! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή να μη στέλνουμε το λαικό και θρησκευόμενο κόσμο στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, όπως έγινε και με τις ταυτότητες, γιατί τότε τα χάνουμε όλα και πάμε πιο πίσω. Στην υλοποίηση μιας τέτοιας στρατηγικής, μπορεί να βοηθήσει και η φωτισμένη ηγεσία Ιερώνυμου. Πρέπεινα γίνει ομαλά χωρίς να το καταλάβει κανείς.

ΦΛΙΑΣΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ορεινέ η Ευρώπη δεν αλλάζει ιδιαίτερα μετα την διεύρυνσή της η μετετροπής σε πολτικό οργανισμό μοιάζει με ουτοπία. Θα υπάρχει εως οικονομικό χώρος όπου αναγκαστικά πλέον τον συνεκτικό ιστό θα αποτελεί η οικονομία της αγοράς και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Το κράτος ως εργαλείο αναδιανομής εισοδήματος και ανακατανομής του πλούτου και της ενίσχυσης των οικονομικών ασθενέστερων δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τέτοιο με αποτέλεσμα το κύριο χαρακτηριστικό της σοσιαλδημοκρατίας δηλαδή το κοινωνικό κράτος συνεχλώς να συρρικνώνεται. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός λόγος για την μεγάλη κρίση που διέρχονται τα σοοσιαλιστικά και εργατικά κόμματα στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα οι επιλογές- διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δύο γρήγορη προσαρμογή στο σύμφωνο σταθερότητα άρα σκληρή λιτότητα ( ΝΔ)ή σταδιακή προσαρμογή άρα λίγο πιο 'ηπια λιτότητα. Κράτα τις λέξεις προσαρμογή και λιτότητα είνα η κοινή συνισταμένη είτε ομολογείται είτε όχι στα οικονομικά επιτελεία και των δύο κομμάτων. Στα υπόλοιπα θέματα (ιδαιίτερα στα Εθνικά θέματα , Μεταναστευτικό,) άν προσέξεις τις θέσεις ή τις πρακτικές των δύο κομμάτων θα δείς ότι υπάρχει μια κυριαρχία της θολούρας των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο γαι τον Γιώργο τον ψηφίσαμε γιατί δεν έχουμε απεμπλακεί συναισθηματικά από το όνομα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ακόμα αποδίδουμε τιμή στον μεγάλο ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Αλλιώς γιατί να ψηφίσω Γιώργο για να ξαναγίνει σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας ο Βαλλιανάτος, να ξαναπροωθηθεί και από Ελληνικής πλευράς το σχέδιο Ανάν, ή για το e-book στα σχολεία ενώ δεν έχουμε ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και νοικιάζουμε ισόγεια διαμερίσματα γαι το σκοπό αυτό. Καλό το γκαζετάκι και εγώ γουτάρω αλλά υπάρχουν και προτεραιότητες στην ρημάδα την ζωή. Για να καταλάβεις την αντίληψη του επίσημου ΠΑΣΟΚ θα σου ανφέρω το εξής: Μετά την συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως ορισμένα μέλη της Νεολαίας που εκδίδουν το περιοδικό Νέος Αγωνιστής έκανα πάρτυ νίκης σε μπαράκι στα Εξάρχεια μπουκάρα λοιπό οι γνωστοί-άγνωστοι ( αυτοί που διαδήλωναν τον Δεκέμβριο και τους κάλεσε από το βήμα της ομιλίας του ο Γιώργος να συυστρατευθούν) και τους σάπισαν τους συντρόφους στο ξύλο. Το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν είπε τίποτα ούτε μια ανα΄κοίνωση μισής αράδας. Λεπτομέρεια οι σύντροφοι και ενεργά μέλη της νεολαίας επιμένου ιδεολογικά στο πατριωτικό και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ άν όμως ήτα τίποτα τυπάκια στύλ Κρίτωνα Αρσένη το ΠΑΣΟΚ υποψιάζομαι θα είχε χαλάσει τον κόσμο.
Συντροφικά Γιώργος.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Γιώργο ΣΕΑ, όντως η κρίση της Σοσιαλδημοκρατίας οφείλεται στους λόγους που περιγράφεις. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν διαχωρισμοί. Επί ΠΑΣΟΚ πχ. δεν υπήρχε περίπτωση οι Διοικήσεις Τραπεζών να μην υπογράφουν συλλογική σύμβαση εργασίας όπως έγινε επί ΝΔ, και είναι πολύ σημαντικό. Και οι θέσεις που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα, ιδίως στα Οικονομικά, είναι σαφώς πιο προοδευτικές απ' ότι ήταν παλιότερα. Λιτότητα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά στους πλούσιους, στους φοροφυγάδες και στα λαμόγια, και όχι βέβαια στα Δημόσια Σχολεία. Αναφέρεσαι στο συναισθηματισμό βάσει του οποίου ψηφίζουμε. Δε βλέπεις όμως και τη θετική του πλευρά; Το να ψηφίζεις το γυιο του Ανδρέα, σημαίνει ότι τραβάς και τον ίδιο το γυιο προς τις αξίες και τα ιδανικά που συμβόλιζε ο πατέρας του. Φαντάζεσαι να είχαμε ξεπέσει σαν χώρα στα χάλια των Γάλλων ή Γερμανών ή Ιταλών Σοσιαλιστών που δεν έχουν τέτοιους συναισθηματισμούς; Θα είχαμε τον Τρεμόπουλο τρίτο κόμμα, ή και δεύτερο (βλ. Κον Μπεντίτ και άλλα ψώνια). Μη στέκεσαι στο Βαλλιανάτο. Αυτός πήγε σπίτι του. Το θεωρείς τυχαίο; Έχουμε κι' εμείς ρόλο στα πράγματα. Έπίσης δε νομίζω ποτέ ο Γιώργος να απηύθηνε προσκλητήριο προς κουκουλοφόρους. Είναι γνωστός ο ρόλος των συμμοριών αυτών. Στα υπόλοιπα γενικά συμφωνούμε.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Στέλιο να προσπαθήσουμε
να μη χαθεί η ελπίδα
πάντα πριν το ξημέρωμα
προβάλει μια αχτίδα.

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優