Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Ο Υμηττός κινδυνεύει!!

Τα εγκλήματα των μεγαλοεργολάβων - τσιμεντάδων, δεν έχουν τελειωμό. Τελευταίο θύμα τους ο Υμηττός, ή ότι έχει απομείνει. Αρχικά είδε το φως της δημοσιότητας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Σουφλιάς ανακοίνωσε το μεγαλεπήβολο σχέδιο των νταβατζήδων αφεντικών του: Νέοι αυτοκινητόδρομοι πάνω στο βουνό και δημιουργία σήραγγας προς τα Μεσόγεια.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου είναι ανατριχιαστικές:

α) Δημιουργία μεγάλου κόμβου στο λόφο Αράπη (είναι ο λόφος που κάηκε πάνω από Καισαριανή - Βύρωνα), όπου και θα γίνει το λαγούμι προς Κορωπί.

β) Από το συγκεκριμένο κόμβο θα συνεχίσει η Αττική Οδός προς τα νότια προάστια, καταστρέφοντας το βουνό πάνω από Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, κοκ.

γ) Τέλος σχεδιάζεται σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, μέσα από το δάσος της Πανεπιστημιούπολης (μεταξύ Άνω Ιλισσίων - Καισαριανής). Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα δάση που έχουν μείνει κοντά στο κέντρο της Αθήνας, και φιλοξενεί χιλιάδες κατοίκους των παρακείμενων περιοχών, προσφέροντας ανάσες δροσιάς, άθληση, παιχνίδι, κοκ.

δ) Δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, με διαπλάτυνση των παρακείμενων δρόμων, στην έξοδο της Πανεπιστημιούπολης στη συνδρομή των οδών Ούλωφ Πάλμε, Υμηττού. Για τις συνέπειες δείτε την έγκυρη γνώμη ενός σοβαρού συγκοινωνιολόγου:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=687226

Σύμφωνα με τα σχέδια μέρος του έργου θα υλοποιηθεί με "υπογειοποίηση" με τη μέθοδο "cut & cover". Κόβουμε δηλαδή τα δέντρα, περνάμε το δρόμο από κάτω, χώνουμε από πάνω, και στη θέση των πεύκων, φυτεύουμε θάμνους.

Λίγες ημέρες αργότερα είχαμε την ανακοίνωση περί νέου ρυθμιστικού σχεδίου: κι' άλλο τσιμέντο σε όλη την Αττική!

Το μέλλον της χώρας και της Αττικής δε μπορεί να είναι αυτό. Δε μπορεί να ισοπεδώνονται τα βουνά, σαν να είναι εμπόδιο. Η Αττική δεν αντέχει άλλο. Τα Μεσόγεια να διατηρήσουν και επανακτήσουν στοιχεία του παρελθόντος τους: π.χ. ανάπτυξη της αμπελουργίας - οινοποιίας. Να γίνει αποκέντρωση τώρα, να φύγουν κέντρα αποφάσεων από την Αθήνα, κανένα άλλο έργο τέτοιας κλίμακας στην Αττική!

Υπάρχουν φορείς και κινήσεις που ήδη αντιδρούν:

http://diadimotikigiaymitto.wordpress.com/

http://www.dasoprostasia.gr/

http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.com/

http://syneleysizografou.blogspot.com/

Υ.Γ. Κάτω τα χέρια απ' το χελωνάκι!!

4 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Να γίνει η προέκταση της Αττικής οδού με την καλύτερη μελέτη για την προστασία του βουνού.
Η Αθήνα,την χρειάζεται.
Δηλαδή όταν μποτιλιάρει η Κατεχάκη (μόνιμα σχεδόν),δεν έχουμε πρόβλημα ρύπων;
Η κατασκευή του περιφερειακού Υμηττού τότε,
ενόχλησε πολλούς από τους κατοίκους του Παπάγου,Χολαργού,Αγ.Παρασκευής,ώς και το μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου Κυνηγού που τώρα τον εγκωμιάζουν.
Χωρίς να είμαι ειδκός,
εύχομαι και ελπίζω να γίνει ότι καλύτερο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Με τους "ψαλιδωχέρηδες" υπουργούς και δημάρχους που έχουμε, όχι χελωνάκι, αλλά ούτε λουλουδάκι δεν θα μείνει πουθενά!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σπύρο, Μια ήπια προέκταση της Αττικής, θα μπορούσε να συζητηθεί. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι ευρύτερο: Σύραγγα προς Μεσόγεια, μεγάλοι κόμβοι, κάθοδος προς Αθήνα μέσα απο Πανεπιστημιούπολη, δημιουργία περιφερειακού και από την πίσω πλευρά του Υμηττού. Αυτά δε γίνονται σε καμμιά προοδευμένη χώρα του κόσμου. Πουθενά δεν παρεμβαίνουν σε οργανωμένα οικοσυστήματα - βουνά, με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζονται δημόσια δίκτυα συγκοινωνίας (μετρό, κοκ), και βέβαια αλλαγή νοοτροπίας του Ελληναρά που θέλει να καταπατά ότι βρίσκει μπροστά του και να πηγαίνει με την αμαξάρα του και στο περίπτερο. Τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας κάνουνε!!
Άσκαρ, οι μπουλντόζες του Σουφλιά να είναι καλά!

sa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優