Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο30 Μαρτίου 1952, εκτελείται ο Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο. 57 περίπου χρόνια πριν. Εξαιρετικό το αφιέρωμα του tvx: http://www.tvxs.gr/v8767

Για μένα είναι δύο φορές σημαντικό. Έτυχε να μεγαλώσω στην Αμαλιάδα - γενέτειρα του Μπελογιάννη. Θυμάμαι την πρεμιέρα της ταινίας του Ν. Τζίμα. Κοσμοσυρροή στο σινεμά, και οι χαφιέδες απ' έξω να σημειώνουν..

Όταν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης έχτιζαν μετά τον πόλεμο, εμείς, με ευθύνη όλων, σκοτωνόμασταν. Και η ιστορία συνεχίστηκε με τα έκτακτα στρατοδικεία και τις εκτελέσεις.

Πρόκειται για παρελθόν, πρέπει όμως να θυμόμαστε..


10 σχόλια:

anarxas zante είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σπύρος είπε...

Στο χωριό Μπελογιάννη,
στην Ουγγαρία,
πήγα πριν ενάμιση χρόνο
και...θυμήθηκα την ιστορία!

Skouliki είπε...

λυπαμε που το λεω αλλα δεν ξερω την ιστορια ..βλακεια μου

aKanonisti είπε...

Σίγουρα...
δεν πρέπει να ξεχνάμε...
:-)))

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σκουλίκι, δεν είναι βλακεία. Δε μπορούμε και να τα ξέρουμε όλα. Εξ' άλλου είσαι και πολύ νέα γι' αυτά! Πάντως η γνώση της Ιστορίας είναι σε κάθε περίπτωση πολύτιμη και πρέπει να την επιδιώκουμε.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Μπελογιάννης, αν και βρέθηκε κατηγορούμενος επί Πλαστήρα, πολύ σωστά απέδωσε τις ευθύνες στον ξένο παράγοντα και στην άκρα Δεξιά!
Ούτε καν διανοήθηκε να ξεστομίσει το "τι Πλαστήρας τι Παπάγος"...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Το "τι Πλαστήρας - τι Παπάγος", έχει καταγραφεί στη μνήμη του λαού ως ένα ακόμη μεγάλο ατόπημα...μεταξύ των πολλών, δυστυχώς...(από το παρά πόδα - απόχή από τις εκλογές του 46, έως και το βρώμικο 89)

Ξημεράκης Φάνης είπε...

Πρέπει η ιστορία μας
να είναι οδηγός μας
πλήρωσε λάθη αλλονών
νομίζω ο λαός μας

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Να δούμε Φανούρη πότε θα μάθουμε επιτέλους..

sa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優