Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΡΟΠΑΡΕΕΣ

Ο δεκάλογος της αντροπαρέας:
  1. Απαγορεύονται τα κυριλέ ρεστοράν και οι καλοί τρόποι. Αυτά μόνο με την "καλή" μας.
  2. Απαγορεύονται οι συζητήσεις για δουλειές, λεφτά, οικογένεια. Συζητάμε για μπάλα, πολιτικά, γκόμενες και άλλες "δημόσιες" υποθέσεις.
  3. Οι συζητήσεις είναι θορυβώδεις με έντονα και δυνατά γέλια.
  4. Πίνουμε το ίδιο ποτό. Όλοι κρασί, ή όλοι τσίπουρο ή όλοι μπύρες.
  5. Τα εδέσματα μπαίνουν στη μέση - όχι ατομικές μερίδες.
  6. Δεν σταματά να τρώει και να πίνει κανείς, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένας άλλος που τρώει ή/και πίνει.
  7. Τυχόν παρεξηγήσεις μεταξύ των μελών, απαγορεύονται ρητά. Οι παραβάτες αποβάλλονται.
  8. Προσπαθούμε πάντα να "ενοποιηθούμε" και με γειτνιάζουσες αντροπαρέες.
  9. Ο ρεφενές είναι υπέρτατη αξία. Ιερουργία και μυσταγωγία ισότητας και αδελφότητας.
  10. Το τραγούδι και η ζεμπεκιά είναι το ανώτερο στάδιο του αντροπαρεϊσμού.

Με αφορμή την υπέροχη βραδιά της προηγούμενης Πέμπτης, αφιερώνεται σε όλους τους συνδαιτημόνες.



Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Συμπληρώθηκαν ήδη 13 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης. Η προσφορά του είναι αδιαμφισβήτητη. Επιγραμματικά:
  • Εκσυγχρόνισε και ριζοσπαστικοποίησε συνολικά την ελληνικά πολιτική από τη δεκαετία του 60 κιόλας.
  • Αγωνίστηκε σθεναρά ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία, προβάλλοντας ταυτόχρονα στο εξωτερικό την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας.
  • Από το 1974, συγκρότησε σε σύγχρονες βάσεις τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, αναδεικνύοντας νέες και άφθαρτες δυνάμεις και ενοποιώντας τις διάσπαρτες δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου και της δημοκρατικής αριστεράς.
  • Οδήγησε τη δημοκρατική Αριστερά στην εξουσία για πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική ιστορία. Οδήγησε στη δικαίωση αγώνων των προηγούμενων γενεών.
  • Άσκησε υπερήφανη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, έθεσε την Ελλάδα στην πρωτοπορία των πολιτικών ύφεσης, αφοπλισμού και διεθνούς ειρήνης, υπερασπίστηκε σθεναρά τα εθνικά δίκαια.
  • Έβγαλε από το παρασκήνιο τους ηττημένους του εμφυλίου, προχώρησε αποφασιστικά στην εθνική συμφιλίωση.
  • Εφάρμοσε φιλολαϊκή οικονομική πολιτική, πραγματοποιώντας αναδιανομή εισοδήματος και δημιουργώντας τις βάσεις ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας.
  • Υλοποίησε πολιτικές εκσυγχρονισμού της κοινωνίας (οικογενειακό δίκαιο, ισότητα δύο φύλων, ψήφος στα 18).
  • Αντιστάθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες – προσωπικές και πολιτικές – στις συντονισμένες προσπάθειες των πολιτικών του αντιπάλων – δεξιών και αριστερών – για την πολιτική εξόντωση του ΠΑΣΟΚ και τη φυσική εξόντωση του ίδιου.
  • Οδήγησε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε νέα περηφανή νίκη το 1993, απαλλάσσοντας τη χώρα από τη Μητσοτακική κατάρα.

Η απώλειά του δεν επέτρεψε στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ και στη χώρα συνολικά, να ενταχθούν ομαλά στη νέα ευρωπαϊκή και διεθνή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα. Παρά τις επιτυχίας της εποχής Σημίτη – Εκσυγχρονισμού, η χώρα εντάχθηκε στη νέα τάξη, με στρεβλή ανάπτυξη, με φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, που βέβαια εντάθηκαν και κορυφώθηκαν στις μέρες της νεοδημοκρατικής λαίλαπας.
Οι παρακαταθήκες που άφησε υποχρεώνουν τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε πολιτικές συνέχισης του έργου του, στις νέες συνθήκες και στα σύγχρονα προτάγματα.
Ακολουθούν 3 βίντεο. Το πρώτο είναι από τη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, στη Αθήνα το 1985.



Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Το φαινόμενο ΛΑΟΣ και η Άκρα Δεξιά


Τι γίνεται με το κόμμα ΛΑΟΣ και τον ηγέτη του Γ. Καρατζαφέρη; Πως προέκυψε το 7.4% των προσφάτων εκλογών; Είναι παροδικό; Είναι Άκρα Δεξιά; Μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν.
Είναι γεγονός ότι το ΛΑΟΣ, ξεκίνησε ως αμιγώς ακροδεξιό κόμμα, απαρτιζόμενο κυρίως από στελέχη του ακροδεξιού χώρου. Ήταν η εποχή που και ο Γ. Καρατζαφέρης χρησιμοποιούσε σαφώς ακραία φρασεολογία και συνθηματολογία. Νομίζω πάντως ότι το συγκεκριμένο χώρο ο Καρατζαφέρης τον χρησιμοποίησε ως όχημα, προκειμένου στη συνέχεια να "ανοίξει" και προς άλλες κατευθύνσεις.
Πριν αναφερθώ πιο πολύ στα του ΛΑΟΣ, αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή στην πρόσφατη μεταπολιτευτική εκλογική ιστορία της Άκρας Δεξιάς. Αν εξαιρέσει κανείς τις εκλογές του 1977, όπου η "Εθνική Παράταξις" του εικονιζόμενου Στέφ. Στεφανόπουλου (Στεφ Στεφ), προδικτατορικού κεντροδεξιού πολιτικού, κατάφερε υπό ειδικές ευνοικές συνθήκες ένα 6,82%, οι ακροδεξιοί σχηματισμοί, έπερναν μικρά ποσοστά. Ενδεικτικά:
  • 1974 - 1% υπό ΕΔΕ - Π. Γαρουφαλιά
  • 1981 - 1.7% υπό Κόμματος Προοδευτικών - Σπ. Μαρκεζίνης
  • 1999 Ευρωεκλογές - 1,13% υπό Πρώτη Γραμμή (Πλεύρης), Ελληνικό Μέτωπο (Βορίδης), κ.α.

Εξαιρέσεις ήταν η επίδοση της ΕΠΕΝ σε παλιότερες Ευρωεκλογές όπου πήρε 2,3% και εξέλεξε Ευρωβουλευτή το Χρ. Δημητριάδη, αν θυμάμαι καλά, και το 2004 όπου και πρωτοεμφανίζεται το ΛΑΟΣ με 2,19%.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η εκλογική δύναμη της άκρας δεξιάς είναι μικρή.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο Καρατζαφέρης μέσω του ΛΑΟΣ, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ισότιμος εταίρος στο πλαίσιο της κεντροδεξιάς παράταξης και μικρή σχέση έχει με την άκρα δεξιά. Η επένδυση στην λαθρομετανάστευση, η οποία και έχει ακραίες εκφάνσεις, είναι μάλλον απόδειξη του καιροσκοπισμού, παρά κάποιας συνολικά ακροδεξιάς ιδεολογικοπολιτικής προσέγγισης. Η μετάλλαξη μάλιστα του παλιού ακροδεξιού ΛΑΟΣ, έγινε σε δύο επίπεδα:

  • Εμπλουτισμός με στελέχη τύπου life style (τραγουδιστές, σεξολόγοι, κλπ)
  • Τα ίδια τα ακροδεξιά στελέχη (πχ. Βορίδης, Γεωργιάδης), μετατρέπονται σε κοινοβουλευτικούς σταρ, ή και αναπτύσσουν life style και συναναστροφές που δε συνάδουν με το γνήσιο ακροδεξιό στάτους.

Και βέβαια η μετάλλαξη σφραγίσθηκε με το πιο εντυπωσιακό τρόπο με την "μεταγραφή" Νίκης Τζαβέλα (προσωπικότητα κύρους του εγχώριου κατεστημένου).

Είναι πάντως σαφές ότι υπό συνθήκες, μπορεί όντως να "σκάσει" το αυγό του φιδιού. Είναι σίγουρα ένα φαινόμενο, που αποδεικνύει ότι οι όποιες ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος, σε συνδυασμό με τον καιροσκοπισμό και τις προσωπικές φιλοδοξίες, μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολους δρόμους...


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Με τον Ομπάμα Αντάμα!

Ο Μπάρακ Ομπάμα, φαίνεται να κινείται αποφασιστικά, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αλλαγής στα χρηματοπιστωτικά δρώμενα. Ανακοίνωσε σήμερα σειρά προτεινόμενων ρυθμίσεων (white paper). Δείτε σχετικό:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=agyxHDgVXuD4

Εμείς ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, σιγοτραγουδάμε τους στίχους του μεγάλου μας δάσκαλου Μανώλη Ρασούλη:

"Με τον Ομπάμα αντάμα, να σώσουμε τον κόσμο, τη Γη και τη ζωή,
Καλύτερα με μαύρο στον Οίκο το Λευκό, παρά παντού μαυρίλα με βλάκα και λευκό"

Ακούστε το από το 4.25 λεπτό περίπου..


Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ο Ιανός




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τελευταία την αρθρογραφία του κορυφαίου τραπεζικού στελέχους Ν. Καραμούζη, περί νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, αλλά και του νέου μοντέλου λειτουργίας της τράπεζάς του.



Ταυτόχρονα προβάλλεται στα ΜΜΕ η νέα επικοινωνιακή καμπάνια της εν λόγω τράπεζας περί του νέου μοντέλου. Τι μας λένε λοιπόν; Ότι τόσα χρόνια το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε στην ιδιωτική κατανάλωση και στον ιδιωτικό δανεισμό, ήταν στρεβλό και μη διατηρήσιμο. Και ότι απαιτείται στροφή προς αναπτυξιακά πρότυπα εξαγωγικού προσανατολισμού, πράσινης ανάπτυξης, ποιοτικών επενδύσεων, κτλ.


Πρόκειται λοιπόν περί επανεμφάνισης της Ρωμαϊκής Θεότητας του Ιανού: του θεού με τα δύο πρόσωπα...


Το πρώτο σκίτσο είναι από το blog ianos-sonai.blogspot.com, ενώ το δεύτερο από την Οικονομική Eπιθεώρηση The Economist.



Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Η ΑΠΟΧΗ - Γ'


Κλείνω το ζήτημα με κάποιες αναφορές από τον σημερινό κυριακάτικο τύπο.


  1. Σε ανάλυση της Public Issue - Γ. Μαυρή, επιβεβαιώνεται η προσέγγιση που έκανα σχετικά με την ποσοτική διερεύνηση του ζητήματος, τόσο ως προς τη μεθοδολογία, όσο και προς τα συγκεκριμένα μεγέθη:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_14/06/2009_318691

  2. Οι Παντελής Μπουκάλας και Πάσχος Μανδραβέλης αρθρογραφούν σχετικά, καταγγέλοντας το φαινόμενο:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_14/06/2009_318263
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_14/06/2009_318670

  3. Ο πληθωρικός Θ. Πάγκαλος, βάζει στο στόχαστρο τους διασκεδαστές, και στο όνομα του αχρείου Λ. Λαζόπουλου καταγγέλλει τον υποχθόνιο ρόλο τους:
    http://pressmme.blogspot.com/2009/06/blog-post_4411.html

Ειδικά για το τελευταίο, καθώς και τον "έταιρο Καπαδόκη", Τριανταφυλλόπουλο, υπόσχομαι ειδική ανάρτηση. Παρακινώ μάλιστα και άλλους bloggers ανεξαρτήτως ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων να προχωρήσουμε σε καταγγελία του ρόλου των "διασκεδαστών' αυτού του τύπου.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Η Αποχή - Μέρος Β'

Τα Αίτια

Προσωπικά πιστεύω ότι η μεγάλη αποχή, οφείλεται στο γεγονός της "συστοιχίας" σειράς πλανητών, υπέρ της. Κάποιοι λόγοι ήταν συγκυριακοί και κάποιοι βαθύτεροι. Αναφέρω κατά τυχαία σειρά:
  1. Κρίση αξιοπιστίας στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα. Η Ευρώπη εν μέσω κρίσης μάλιστα, δεν γοητεύει. Οι ευρωεκλογές, για τους πολλούς δεν είναι κάτι σημαντικό, τουλάχιστον όχι τόσο όσο οι εθνικές εκλογές. Η οικονομική κρίση μάλιστα και η αδυναμία της ενιαίας Ευρώπης να προβλέψει ή και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση, επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα.

  2. Κυρίαρχη Ιδεολογία. Η προελαύνουσα τα προηγούμενα χρόνια νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, καθώς αποδιάρθρωσε το Δημόσιο Χώρο, στην ευρεία του έννοια, και κατέστησε τον Ιδιωτικό Χώρο κυρίαρχο, μοιραία οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και παραίτηση από κάθε συμμετοχικό θεσμό. Όλο και περισσότεροι, δεν εξαρτούν τη ζωή τους από τη δημόσια παιδεία - υγεία, ή το συνδικαλισμό. Άρα ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να οδηγήσει μοιραία και στην αμφισβήτηση και αυτής της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

  3. Media. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, εντάσσεται και ο ρόλος των ΜΜΕ. Το ρόλο των παραδοσιακών - παραταξιακών ΜΜΕ του παρελθόντος και των μεγάλων δημοσιογραφικών ονομάτων, που έδιναν τόνο στην πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, έχουν πάρει τα ανάλαφρα στυλάκια και οι τηλεστάρ δημοσιογράφοι - επιχειρηματίες. Αυτοί μάλιστα συμμετέχουν και στα περίφημα debate.

  4. Νέα Γενιά. Το Δεκέμβρη πολλοί είχαμε αναθαρρήσει, πιστεύοντας ότι κάτι γεννιέται. Ο Δεκέμβρης όμως ήταν μια έκρηξη οργής, απόγνωσης. Η Μαζική "παραίτηση" των νέων από τις Ευρωεκλογές δυστυχώς επιβεβαιώνει τη γενικότερη παραίτησή τους από πολλές εκφάνσεις της ζωής, πράγμα για το οποίο βέβαια φταίμε κυρίως οι μεγαλύτεροι. Σχετικά δείτε μια αυτοκριτική αναφορά: http://g700.blogspot.com/2009/06/700.html

  5. Αστικοποίηση - Life Style. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις πόλεις και οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας κατά το πενθήμερο, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της φυγής με την πρώτη ευκαιρία Το weekend , ή το τριήμερο έχουν πια πολύ μεγάλη σημασία, πράγμα που δε συνέβαινε στο παρελθόν. Ειδικά για τα ανώτερα μεσοστρώματα,
    η φυγή κατά τις αργίες είναι γεγονός ύψιστης αξίας..

  6. Σκάνδαλα. Η υπόθεση που μονοπώλησε την προεκλογική περίοδο, σίγουρα σε συδυασμό και με τους άλλους “πλανήτες”, συνέβαλε στην κατεύθυνση της απαξίωσης του συστήματος συνολικά.

Πιστεύω ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η συμμετοχή θα είναι σαφώς μεγαλύτερη, λόγω απουσίας αυτής της σύμπτωσης παραγόντων που συνέπεσαν με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Η αποχή σε κάθε περίπτωση είναι πράξη κατακριτέα. Δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τα αυτιά ούτε των παραιτημένων νέων, ούτε των βολεμένων του upper middle class. Ενδιαφέρον άρθρο του Π. Μπουκάλα:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_87_09/06/2009_317944


Δείτε και το διεθνή προβληματισμό σχετικά:


http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,629503,00.html

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Η Αποχή - Α' Μέρος



Η υψηλή αποχή που καταγράφηκε στις τελευταίες Ευρωεκλογές, σίγουρα απασχολεί σοβαρά. Να τονίσουμε βέβαια ότι χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από διάφορα κυβερνητικά μέσα προκειμένου να μειώσουν τη σημασία και τη βαρύτητα της ήττας της κυβερνητικής παράταξης αφ' ενός και να μειώσουν - υποβαθμίσουν αντίστοιχα την επιτυχία του ΠΑΣΟΚ.
Πέραν αυτού, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε - αναλύσουμε το φαινόμενο.
Ποσοτική διάσταση.
Ακούσαμε και διαβάσαμε για αποχή 47%: "ένας στους δύο δεν ψήφισαν", λένε και ξαναλένε οι τηλεστάρ της αποπληροφόρησης και του σκοταδισμού. Με απορία είδαμε ότι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 10 εκατομμύρια! Προσέφυγα στα δεδομένα απογραφής 2001. Σύνολο πληθυσμού 10,900,000, εκ των οποίων περίπου 2,200,00 κάτω των 18 ετών, 500,000 μετανάστες και 200,000 υπερήλικες άνω των 80 ετών. Δεδομένου ότι από το 2001 μέχρι σήμερα μάλλον δεν έχει αυξηθεί το εκλογικό σώμα, μπορούμε να εκτιμήσουμε το σύνολο του εκλογικού σώματος σε 8,000,000. Στις ευρωεκλογές ψήφισαν 5,261,000, ήτοι το 65,8% με αποχή 34,2%!! Κάτι τέτοιο ψέλιζαν και οι στατιστικοί αναλυτές των καναλιών (π.χ. Νικολακόπουλος), χωρίς βέβαια να τους δίνεται η πρέπουσα σημασία.
Η αποχή ωστόσο ήταν όντως πρωτοφανής. Με τα ίδια δεδομένα, στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε ανέλθει στο 21,5% περίπου. Είναι πάντως σαφές ότι και το 34%, εάν ληφθούν υπόψη και αντικειμενικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν, σε μια ούτως ή άλλως, πιο χαλαρή διαδικασία να ψηφίσουν (μεγάλες αποστάσεις, ασθένειες, άλλες υποχρεώσεις), τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι μιλάμε για μια μικρή μειοψηφία που απείχε συνειδητά!
Για να μη μακρυγορήσω, θα ακολουθήσει στην επόμενη ανάρτηση το κυρίως μέρος Β: Ανάλυση αιτίων.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

..η επόμενη μέρα: πιο ριζοσπαστική!

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της Αριστεράς συνολικά, είναι καθαρή και συντριπτική. Οι ραδιουργίες της νεοσυντήρησης - παλαιοδεξιάς, έπεσαν στο κενό.

Από αύριο ΠΑΣΟΚ και κοινωνία, ξεκινάμε δυνατά για την οριστική νίκη και ανατροπή, με τους παρακάτω στόχους:


  • Να επαναφέρουμε με τρόπο καθαρό τα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισόρροπης ανάπτυξης, της εθνικής αξιοπρέπειας.


  • Να αναβαθμίσουμε το ρόλο της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, των δημόσιων πολιτικών στο σύνολό τους.


  • Να προχωρήσουμε στην επανασυγκρότηση του Κράτους, με γενναία αποκέντρωση εξουσιών και δραστηριοτήτων.


  • Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα κύρια στους κρίσιμους τομείς της Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου η Καραμανλική σπείρα έχει αλώσει και χειραγωγήσει κατά τρόπο επαίσχυντο.


  • Να "επανιδρυθεί" το πολιτικό σύστημα, με στόχο την απεξάρτηση του από τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας.


  • ΝΑ πούμε όχι στα διάφορα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία. Να αναδείξουμε νέες δυνάμεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας που θα υπηρετούν την υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, στην κοινωνία και την πατρίδα.


  • Να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα μια νέα Ευρώπη, μακριά από το μονεταριστικό και χρεοκοπημένο πρότυπο που κυριαρχεί, μια νέα συνθήκη που θα επαναθεμελιώνει το Ευρωπαϊκό εποικοδόμημα στο πλαίσιο ενός νέου κόσμου που δημιουργείται μετά την κρίση.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Η Κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να μείνει άλλο στα πράγματα. Απαιτούνται άμεσα εκλογές, το φθινόπωρο.


  • Το ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει άμεσα ανένδοτο αγώνα, με στόχο την απομάκρυνση των φαύλων και ετοιμόρροπων.


  • Να καταστήσει σαφές ότι δε θα δεχθεί οποιαδήποτε "συμφωνία" υπογράψουν οι ετοιμόρροποι με νταβατζήδες - εργολάβους - μηντιάρχες.


  • Να απευθύνει εκ νέου γενικό προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες της δυνάμεις της σύγχρονης και ανανεωτικής αριστεράς, καθώς και της Οικολογίας και σε όλους τους δημοκράτες και πατριώτες.


  • Να οικοδομηθεί μια νέα Εθνική και Λαϊκή Ενότητα, με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας.

Το ΠΑΣΟΚ από σήμερα, επανέρχεται στο προσκήνιο, για να συνεχίσει την Ιστορία των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, των λαϊκών κατακτήσεων, των μεγάλων εθνικών πρωτοβουλιών και πολιτικών.


Η μεγάλη νίκη αφιερώνεται στον οραματιστή, ιδρυτή και μεγάλο ηγέτη του Α. Παπανδρέου



Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

..οι παρακρατικοί..

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η φήμη ότι μεθοδεύουν "στημένη" επάνοδο Καραβέλα μέχρι την Κυριακή, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Έγινε λένε μάλιστα και συνάντηση Σανιδά - δικηγόρου Καραβέλα για τα σχετικά..

Προσοχή λοιπόν στις μεθοδεύσεις του Δεξιού παρακράτους. Είναι εξάλλου στο πετσί μερικών. Δεν αναφέρομαι βέβαια στους έντιμους και δημοκρατικούς συντηρητικούς συμπολίτες μας.

Επαγρύπνηση και κινητοποίηση μέχρι τέλους.

Δε θα περάσει η ανωμαλία..

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κάτω η Χούντα!!



Πρόκειται περί επικινδύνων για τη Δημοκρατική ομαλότητα. Έχουμε και λέμε:
  • Αφήνουν τους βασικούς μάρτυρες και κατηγορούμενους του σκανδάλου Siemens να φύγουν,
  • Έχουν αρνηθεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ίδιο σκάνδαλο,
  • Μόλις βλέπουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, συλλαμβάνουν τα ανήλικα τέκνα του ενός διαφυγόντα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
  • Αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν τη δικογραφία σε άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση. Τι θέλουν να κρύψουν; Τι φοβούνται;
  • Μόλις την Κυριακή, βγήκε ξανά η πολύκροτη υπόθεση MAYO - Μητσοτάκη. Μήπως είναι τυχαίο που η θυγατέρα, έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένη με το επείγον σήμα των αρχών της Ουρουγουάης, για τις δραστηριότητες του ενός κατηγορουμένου;
  • Το χειρότερο απ' όλα, χειραγωγούν συστηματικά τη δικαιοσύνη, ελέγχοντάς την πλήρως με εγκάθετους δικαστικούς.

Ανακεφαλαίωση:

  • Η εκτελεστική εξουσία εκβιάζεται από λογής λογής νταβατζιλίκια και λειτουργεί με όρους μαφίας,
  • Η νομοθετική εξουσία πολύ απλά έπαψε να λειτουργεί. Έκλεισαν τη Βουλή,
  • Η δικαστική εξουσία είναι χειραγωγούμενη και εξυπηρετεί αποκλειστικά κομματικούς στόχους. Είναι ενταγμένη καθολικά στον προεκλογικό μηχανισμό και σχεδιασμό της ΝΔ.

Και τα τρία βάθρα της Δημοκρατίας είναι στο απόσπασμα! Αν δεν είναι αυτό Χούντα, τότε τι είναι;

Η συντριπτική ήττα την Κυριακή είναι απαραίτητη.

Μαζική συμμετοχή, καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη απάντηση. Κάθε άλλη επιλογή θα γίνει βούτηρο στο ψωμί τους...

Ο Γιώργος οφείλει από τη Δευτέρα και με την ετυμηγορία του Λαού, να ξεκινήσει Ανένδοτο Αγώνα, με αίτημα - εκτός των άλλων - την αποκατάσταση της λειτουργίας των βασικών δημοκρατικών θεσμών.