Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Health Care Revolution!! - PUBLIC OPTION NOW!!!


Στη μακρινή Εσπερία, στις Η.Π.Α., διεξαγάγεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη μάχη της προόδου ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Η Δημοκρατική - Προοδευτική διακυβέρνηση Μπ. Ομπάμα, προσπαθεί εν μέσω οικονομικής κρίσης να υλοποιήσει μια σημαντική κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Ο στόχος είναι η ουσιαστική βελτίωση των όρων και συνθηκών ασφάλισης και υγείας του Αμερικανικού λαού μέσα από τη δημόσια παρέμβαση και τον περιορισμό της αυθαιρεσίας και ασυδωσίας του ιδιωτικού τομέα, που ειδικά στις ΗΠΑ είναι πανίσχυρος στους συγκεκριμένους τομείς. Η αντίδραση που συναντά από τις δυνάμεις της Δεξιάς και τα οργανωμένα συμφέροντα - λόμπυ και εντός του Δημοκρατικού κόμματος είναι σημαντικά. Υπάρχουν όμως και οργανωμένες λαϊκές - δημοκρατικές δυνάμεις που απαιτούν τις μεταρρυθμίσεις ο αγώνας είναι σκληρός και αβέβαιος..
Αυτά προϊδεάζουν και για την επόμενη μέρα στη χώρα μας. Όσο πιο ισχυρός είναι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, τόσο καλύτεροι όροι θα διαμορφωθούν για τους μεγάλους αγώνες και συγκρούσεις που ακολουθούν μετά τις εκλογές.
Για τα Αμερικανικά δείτε πιο αναλυτικά:
αλλά και στο ακτιβιστικό http://www.moveon.org/
Στις εκλογές κατεβαίνουνε με πίστη και αποφασιστικότητα, μετά συνεχίζουμε τον αγώνα!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν γίνει κάτι τώρα σε λίγα χρόνια αυτά ακριβώς θα γίνονται στην Ελλάδα. Η κατάσταση με τη δημόσια Υγεία στην Ελλάδα μοιάζει μάλλον με την Αμερική (υψηλές ιδιωτικές δπάνες) παρά με Ευρωπαίκή Χώρα..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η περίπτωση Ομπάμα είναι μια αποστομωτική απάντηση όσων στη χώρα μας υποστήριζαν το "τι Μπους τι Ομπάμα", "τι Δημοκρατικοί τι Ρεμπουμπλικάνοι"... "τι ΠΑΣΟΚ τι Δεξιά"!

aKanonisti είπε...

Πόσο μου αρέσει η ανάταση που δίνει ο αγωνιστικός τρόπος που γράφεις...
Με τονώνει αλλά όχι αρκετά...
:-)))

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τσουκνίδα,
Όντως έτσι είναι. Και όχι μόνο στην υγεία..Πρέπει ν' αλλάξουν τα πράγματα!

Άσκαρ,
Είναι κάποιοι που δε βλέπουν με τίποτα..Τι να κάνουμε..

Ακανόνιστη,
Θα ανεβάσουμε κι' άλλο στροφές..