Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους Τέλος..

Το ιερατείο των διαπλεκομένων συμφερόντων βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Όπως έχουμε ξαναπεί, προκήρυξαν βιαστικά τις εκλογές για να κόψουν την ορμή του ΓΑΠ, τον οποίον, απ' ότι φαίνεται δε μπορούν να κουμαντάρουν. Ποντάρουν σε οριακή αυτοδυναμία που θα καταστίσει τον ΓΑΠ, ευάλωτο. Ο ΓΑΠ με τη χθεσινή του κίνηση, έδειξε ότι δεν παίζει με σημαδεμένα χαρτιά. Στους διαδρόμους των Μεγάλων καναλιών και εφημερίδων "έχουν κατεβάσει πλερέζες".
Τέλος εποχής λοιπόν για τον ελληνικό καπιταλισμό όπως τον ξέραμε. Η στάση του Παπανδρέου έναντι του Σημίτη, αλλά και οι νουθεσίες του περί "κουστουμιών", έχουν πολλούς αποδέκτες, κυρίως αυτούς των μεγάλων "ομίλων", που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη μέρα, βάζοντας άνθρωπούς τους στα καίρια πόστα της κυβέρνησης και των Τραπεζών - ΔΕΚΟ. Ο Σημίτης και η υστερόβουλη στάση του, συμβολίζει ακριβώς αυτή την "εκλεκτική" σχέση εξουσίας και μεγάλων παικτών..
Από απόψε - στη ΔΕΘ - ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του..
Τα υπόλοιπα από αύριο.

4 σχόλια:

Skouliki είπε...

ανατροπες ..αντε να δουμε που θα καταληξει το ολο θεμα

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Σημίτης ήθελε να γίνει "ο Σουφλιάς του ΠΑΣΟΚ"!
Δεν κατάλαβε όμως πως ο Γιώργος δεν είναι Μπουχέσας!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ο ΓΑΠ ήταν μεγάλη απογοήτευσή. Όταν ήταν ένας δελφίνος είχε πολύ καλές θέσεις αλλά όταν έγινε πρόεδρος του "οικογενειακού" κόμματος αντιγράφει τον πατέρα του και δεν του βγαίνει. Μάλλον δεν θα είναι περισσότερο ανίκανος από τον Καραμανλή.

Ο τρόπος που φέρθηκε στον κύριο Σημίτη ήταν τραγικός...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σήμερα έχουμε συνέχεια. "Εκλεκτοί" αρθρογράφοι των νταβατζήδων συνέχισαν να βγάζουν ξινίλα, αλλά από ηττοπαθή βάση, το πήραν απόφαση φαίνεται. Ντερμπεντέρης, Άλεξ Παπαχελάς και Τεγόπουλος στο editorial.

Και βέβαια το κερασάκι: "η σιωπή των χοντρών.."

Ιωάννη μου, επιμένεις με φανατισμό και παρωπίδες. Τι έπρεπε να κάνει ο Παπανδρέου; Να παραδώσει το ψηφοδέλτιο επικρατείας στον κ. Σημίτη και την επερχόμενη διακυβέρνηση στους νταβατζήδες; Που το βρήκατε γραμμένο; Ο Σημίτης είχε όλες τις δυνατότητες να είναι στα ψηφοδέλτια σε τιμητικές θέσεις. Επέλεξε να θέσει υπό κηδεμονία τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και το ίδιο το κόμμα. Είναι θεσμική αυτή η συμπεριφορά;