Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοί τη δουλειά τους..κι' εμείς τη δικιά μας!!


Το σχέδιο των διαπλεκόμενων έχει μπει σε εφαρμογή. Κύρια σημεία του:
  1. Η επίτευξη ισχνής αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη καλύτερα ακυβερνησίας. Το τελευταίο βέβαια μάλλον το απεύχονται γιατί μπορεί με δεύτερες εκλογές να τους προκύψει παντοδυναμία..*
  2. Ο έλεγχος της ασταθούς κυβέρνησης με τεχνοκρατικά ή ελεγχόμενα πρόσωπα. Θυμάστε τις επιθέσεις που είχε δεχτεί πριν καιρό η Λούκα Κατσέλη για να βγει από το παιχνίδι..
  3. Ο έλεγχος όλου του πολιτικού συστήματος από το "κέντρο" - μεσαίο χώρο, με απώτερο στόχο κυβερνητικά σχήματα της αρεσκείας τους.
  4. Η μετατόπιση της ατζέντας σε συντηρητικές νεοφιλελεύθερες θέσεις. Για το σκοπό αυτό, έπαιξε το τελευταίο ρολάκι του και ο κομπάρσος πρωθυπουργεύων, τρομάζοντας τον κόσμο από τη ΔΕΘ.

Η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή ως εξής:

  1. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στη ΔΕΘ, τη δικιά του πρόταση, που θα ξεπερνά τα συμφέροντα των ολίγων, θα κονιορτοποιεί το μπλοκ εξουσίας που έχουν συστήσει τα τελευταία χρόνια και θα απελευθερώνει δυνάμεις από όλο το φάσμα της Οικονομίας. Το ντόπιο κατεστημένο ή θα συμμορφωθεί και θα "παίξει" fair play, ή θα αποσυρθεί χρεοκοπημένο και πτωχευμένο. Εναλλακτικές υπάρχουν, "έχει κι' αλλού πορτοκαλιές"..
  2. Ο κυρίαρχος Λαός να δώσει καθαρή εντολή διακυβέρνησης με ισχυρή και σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρή ανάλυση για το θέμα, από το Νίκο Κοτζιά, που να θυμίσω ότι ήταν κεντρικό καθοδηγητικό στέλεχος του ΚΚΕ.

http://epirusgate.blogspot.com/2009/09/blog-post_8116.html


Μαζί με το άλλο "μαρξιστικό θωρηκτό" Μίμη Ανδρουλάκη, είναι αμφότεροι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου..

17 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Πως τα γράφεις....
πως τα γράφεις....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Προωσπικά πιστεύω πως τη φορά αυτή το "μπαλάκι" βρίσκεται στα χέρια του λαού!
Δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία. Δεν δικαιούμστε άλλα λάθη.
Είναι πλέον πολυτέλεια να λένε μερικοί πως θα ψηφίσουν με βάση ποιος έκανε τις καλύτερες χειρονομίες και τα λιγότερα σαρδάμ!
Αυτοδύναμο-παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μαζί με το άλλο "μαρξιστικό θωρηκτό" Μίμη Ανδρουλάκη, είναι αμφότεροι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου..
Αυτοί οι πρώην Αριστεροί είναι οι χειρότεροι και δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο: Μπαρόζο, Κουσνέρ, Σολάνα κλπ κλπ...

Σραδάμ ξε-Σαρδάμ ο κύριος Σημίτης ήταν (εξ΄ αποστάσεως) ο καλύτερος ΈΛληνας πρωθυπουργός από το 1980 και μετά. Δεν είναι δύσκολο αλλά και πάλι ήταν πολύ καλός (και αν είχε το θάρρος να τα βάλει με τους "νταβατζήδες" θα ήταν σχεδόν άριστος).

Τον πρώτο Καραμανλή δεν τον έζησα για αυτό δεν το βάζω μέσα.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ακανόνιστη, τα γράφω όπως τα αισθάνομαι..

Άσκαρ, ο λόγος στο λαό. Η παντομίμα λαμβάνει τέλος.

Ιωάννη, όντως κάποιοι πρώην Αριστεροί είναι οι χειρότεροι. Όχι όλοι όμως.. Ως προς τους πρωθυπουργούς, πιστεύω ότι ο ΓΑΠ, είναι αμάλγαμα Α. Παπανδρέου - Κ. Σημίτη, με τα καλύτερα στοιχεία εκάστου.. Αυτά τα κρίνει η Ιστορία.. Εμείς όμως έχουμε την υποχρέωση να τη διαμορφώνουμε, απαντώντας στα διλήμματα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Διαφωνώ για τον ΓΑΠ. Όσο ήταν δελφίνος είχε πολύ καλές θέσεις αλλά από τότε έγινε πρόεδρος του οικογενειακού κόμματος αντιγράφει τον πατέρα του και δεν του βγαίνει.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ιωάννη,
Είσαι ολίγον αντι-Παπανδρεϊκός..
Το σέβομαι..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ναι τον Παπανδρέου Β' δεν τον πήγαινα με τίποτα. Τον πρώτο δεν τον πρόλαβα. Όσο για τον Γ' σου απάντησα.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Φίλε Ιωάννη,
Σέβομαι μεν απόλυτα τις απόψεις σου, πλην όμως διαφωνώ ως προς τον Α. Παπανδρέου. Θεωρώ ότι είναι παρεξημένος ως προς την οικονομική του πολιτική, η οποία ήταν αρκούντως "συμμαζεμένη" και νοικοκυρεμένη αν τη δει κανείς συνολικά και όχι κατά φάσεις - περιόδους. Το χρέος που πα΄ρεδωσε το 89 ήταν περίπου 80% του ΑΕΠ. σήμερα πόσο είναι; Από κει και πέρα υλοποίησε πολιτικές μακράς πνοής και μεταρυθμίσεις κλίμακας. Τέλος πάντων αυτά είναι γνώμες. Το μεγάλο στοίχημα είναι για το Γιώργο να καθαρίσει το τοπίο με τους νταβατζήδες, και σ' αυτό συμφωνείς! Αυτό όμως απαιτεί και λίγο Αντρεική μαγκιά. Μπορεί να μην είναι του ύφους σου, αλλά..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Οκ θα σου πω δύο ιστορίες σχετικά με τον Παπανδρέου Β'.

Είχα ένα καθηγητή οικονομικών στο Βέλγιο ο οποίος ήταν σύμβουλος του Βέλγου Κεντρικού Τραπεζίτη. Σε ένα Συμβούλιο των Κεντρικών Τραπεζιτών της Ε.Ε. ένας διοικητής είπε: "Οι Έλληνες είναι άτυχοι, αν είχε πεθάνει ο Παπανδρέου 2 χρόνια νωρίτερα θα είχανε μπει στη ζώνη Ευρώ με την πρώτη φάση".

Υποθέτω πως θα ξέρεις πως στη σύνοδο κορυφής που είχε γίνει στη Ρόδο είχε πάει με την γκόμενα του, το σούργελο τη Μιμή, ενώ ΟΛΟΙ έπρεπε να πάνε και πήγανε χωρίς τους νόμινες(ους) συζύγους τους.

Σε κάθε περίπτωση όταν έγινε πρωθυπουργός είχε τόσο λαϊκή απήχηση που θα μπορούσε να είχε κάνει πάρα πολλά θετικά πράγματα. Δυσχτυχώς δεν τα έκανε.

Μιας και ανέφερες το δημόσιο χρέος, όταν ανέλαβε την εξουσία αυτό δεν ξεπερνούσε το 40% και το διπλασίασε.

Σημειώνω πως δεν είμαι οπαδός του Κωστάκη, που τα παρασκάτωσε.

Όπως σου έγραψα και προηγουμένος: Σημίτης εξ΄αποστάσεως.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ιωάννη,
Ως προς τους Κεντροτραπεζίτες ΄μην τους έχεις και σε τόσο μεγάλη υπόληψη. Η πρόσφατη κρίση το απέδειξε περίτρανα. Από κει και πέρα πολλοί διαπρεπείς οικονομολόγοι αμφισβητούν τη χρησιμότητα και αυτού ακόμη του θεσμού (πχ. Τόμπιν).

Τα προσωπικά του καθενός μην τα μπλέκεις. Εξ άλλου και οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν ήταν "καλύτεροι" (βλ. Κόλ, Μιτερράν).

Το χρέος καλά έκανε και μεγάλωσε - τότε είχε περιθώρια. Δε ξέρω τι γινόταν τότε στον κύκλο σου, αλλά εγώ θυμάμαι γεροντάκια στο χωριό που δεν είχαν πενηνταράκι να ρίξουν στο δίσκο της εκκλησίας πριν τον Ανδρέα.. Μετά ο ίδιος εφήρμοσε περιοριστική πολιτική..

Εν κατακλείδι, το ΠΑΣΟΚ συνολικά είναι μακράν καλύτερο της ΝΔ. Σκέψου ψύχραιμα και θα συμφωνήσεις.

Ο ΓΑΠ πάντως είναι βελτιωμένη version Παπανδρέου..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Συμφωνώ πως ο καλύτερος μέχρι σήμερα πρωθυπουργός ήταν ο Σιμήτης (με όλα τα αρνητικά του, ασφαλώς).

Ελπίζουμε ο Γιώργος να τον ξεπεράσει...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΟΚ,
Προχωράμε με Γιώργο λοιπόν. Είναι όλα σε ένα..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για να γίνει κάποιος διοικητής κεντρικής τράπεζας πρέπει να είναι βαρβάτο στέλεχος, φυσικά αυτό δεν αποκλείει να κάνουν λάθη μιας και είναι άνθρωποι.

Τι εννοείς με προσωπικά; Δεν έχω γνωρίσει κανένα Παπανδρέου στη ζωή μου, οπότε είναι λίγο δύσκολο να έχω προσωπικά μαζί τους.

Δεν έκανε καλά που μεγάλωσε το χρέος μιας και δεν είχε αντίκρισμα στη πραγματική οικονομία. Το γεγονός ότι υπήρχαν "γεροντάκια στο χωριό που δεν είχαν πενηνταράκι να ρίξουν στο δίσκο της εκκλησίας", δεν μου λέει και πολλά γιατί αν χρεώσουμε το σύνολο της χώρας σε τέτοιο βαθμό με κίνδυνο να χρεωκοπήσει τότε να λείπει το βυσσινο...

Ο ΓΑΠ πάντως είναι βελτιωμένη version Παπανδρέου..
Δεν είναι και δύσκολο :P

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ιωάννη,

Λέγοντας "προσωπικά" εννούσα τα περί "Μιμής" στα οποία αναφέρθηκες, και σου είπα ότι παρόμοιες ιστορίες είχαν κι' άλλοι μεγάλοι. Ως προς εμένα, δεν πιστεύω ότι θα έκανα στην προσωπική μου ζωή ότι ο Ανδρέας, αλλά δε μου πέφτει λόγος..

Ως προς το χρέος, επιμένω ότι η διαχείριση ήταν καλή. Μακάρι να είχαμε 80%, ή και πιο κάτω (δε θυμάμαι καλά) και σήμερα. ΘΑ είμασταν μια χαρά.

Υ.Γ. Πολύ κλάμα σήμερα στην πλ. Κολωνακίου..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

"Πολύ κλάμα σήμερα στην πλ. Κολωνακίου.."
Γιατί: Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει τίποτα.

Προφανώς και πάρα πολλοί άλλοι πολιτικοί έχουν γκόμενες και εξώγαμα, Μιτεράν για να αναφέρω κάποιον που δεν ζει πλέον ή τον καραγκιόζη Μπερλουσκόνι, αλλά ο άλλος πήγαινε την γκόμενα σε Συμβούλια της Ε.Ε. όταν δεν επιτρεπότανε οι ΄νόμιμοι σύζηγοι και αυτό είναι πολύ χοντρό.

Σε κάθε περίπτωση ο άνθρωπος δεν ζει πλέον και καλό είναι να κοιτάξουμε το μέλλον και όχι το παρελθόν πόσο μάλλον που σε λίγες εβδομάδες έχουμε εθνικές εκλογές.

Συμφωνώ στο "Μακάρι να είχαμε 80%" αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το χάλι των Δημόσιων Οικονομικών της Ελλάδας ξεκίνησε επί Παπανδρέου Β'

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Φίλε Ιωάννη,
ΟΚ, κλείνουμε αυτή τη συζήτηση, κοιτώντας μπροστά, όπως λες.

Τα περί Κολωνακίου τα έγραψα για να σε πειράξω (βλ. αποχώρηση Σημίτη..).

Τις καλησπέρες μου

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優