Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα


Μια αναφορά του Γ. Παπανδρέου, έγινε αφορμή να ξαναθυμηθούμε "τι σημαίνει Δεξιά". Δείτε σχετικό από Ελευθεροτυπία:
Η μεγάλη οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός της βαρβαρότητας ηττήθηκε. Τα σοσιαλιστικά προτάγματα, ακόμη και στις αρχέγονες εκδοχές τους γίνονται επίκαιρα. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, μετά την περιδίνησή τους στα θολά νερά του νεοφιλελευθερισμού, ανακαλύπτουν και πάλι τις αξίες και τα ιδανικά τους.
Ο Γ. Παπανδρέου, έκανε αναφορά σε ένα δίλημμα που θέτει η πραγματικότητα και η ζωή. Μίλησε για φορολογική δικαιοσύνη, για κατάργηση των φορολογικών παραδείσων, για μια άλλη Ευρώπη, πέρα από τις νεοφιλελεύθερες συνθήκες. Για την ανάγκη να ανακαλύψουμε και πάλι το δημόσιο χώρο, το δημόσιο έλεγχο, τη δημόσια παρέμβαση. Είναι σαφές, ότι το ΠΑΣΟΚ, κινείται πιο Αριστερά, και δεν είναι μόνο λόγια..
Η συντηρητική παράταξη, μπορούσε, αν ήθελε, να αντιπαρατεθεί ιδεολογικά, προβάλλοντας τις δικές της απόψεις για την Οικονομία, την Ευρώπη και την Κοινωνία. Αλλά βρίσκονται σε βαθύ ύπνο. Ξεχνούν και εγκαταλείπουν το μεσαίο χώρο, που με ραδιουργία κορόϊδεψαν επί 10 χρόνια περίπου, και επανέρχονται σε τακτικές παλαιοΔεξιάς τύπου ΕΡΕ, ψευδολογόντας και κινδυνολογόντας, όπως τότε. Επιστρατεύουν μάλιστα και ΔΑΠίτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα (Ρουσσοπουλοπαπαγαλάκια), προσπαθώντας να παραστήσουν τις "αθώες περιστερές".
Το "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα", είναι πάντα επίκαιρο. Και απευθύνεται, τόσο στους κήρυκες της νεοκαπιταλιστικής βαρβαρότητας, όσο και στους σταλινοφασιστικούς συμμάχους τους..
Το τραγούδι του Θ. Μικρούτσικου, σε ποίηση Μπ. Μπρέχτ, αφιερώνεται εξαιρετικά...



9 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το μόνο που κατάφεραν είναι, για μια ακόμη φορά, να αυτογελοιοποιηθούν και να αποδείξουν την ασχετοσύνη, τη βλακεία και το θράσος που πάντα διακρίνει τη δεξιά!

aKanonisti είπε...

Βάρβαρα παπαγαλάκια... δεν έχει???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Εχουν χάσει την μπάλα τελείως!!!!
Αντε να πάνε να κάνουν κανένα μπάνιο... να ησυχάσουμε....

:-))))

Ανώνυμος είπε...

"Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, μετά την περιδίνησή τους στα θολά νερά του νεοφιλελευθερισμού, ανακαλύπτουν και πάλι τις αξίες και τα ιδανικά τους..."
Αληθεύει αυτό σύντροφε?

Ch.G. είπε...

στείλτε ενα χοίρο στη βουλή μέσα να περπατήσει, με γρίπη τα τρακόσια μας γουρούνια να κολλήσει..

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άσκαρ, έτσι είναι: "ο λύκος κι' αν εγέρασε.."
Ακανόνιστη, για μπάνιο να πάμε αλλά όχι την Κυριακή των εκλογών!
Σύντροφε Τσουκνίδα, βλέπουμε κάποια σημάδια διεθνώς. Στην Ελλάδα είναι σαφώς πιο έντονα. Όλα πάντως στην πράξη κρίνονται.
CH.G., τελευταία πάσχεις από οξεία μανιομαντιναδίτιδα. Καλό είναι, προχώρα! Ως προς το περιεχόμενο, είναι λίγο αφοριστικό..

akrat είπε...

μάλιστα
καλήν ημέρα
θα πάρουμε τα όπλα να βγούμε με τους άλλους Σπαρτακιστές???
ανάθεμα και τα ποτάμια είναι καλημένα στην Αθήνα...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άκρατ,
ΝΑ αποκαλυφθούν τα ποτάμια λοιπόν. Είναι και οικολογικό..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί με το σοσιαλισμό ή τη βαρβαρότητα;

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Στέλιο, τα μηνύματα είναι διαχρονικά και προσαρμοσμένα κάθε φορά στους καιρούς. Αυτό που χρειάζεται είναι αντιπαράθεση ιδεών. Δυστυχώς η Δεξιά για πολλοστή φορά καταφεύγει στη δημαγωγία..