Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Τοξικά απόβλητα

Το σκίτσο από τους Financial Times
Το σχέδιό τους ήταν γνωστό από την αρχή. Να ξεφορτώσουν τα απόβλητά τους στους λαούς, και να συνεχίσουν ακάθεκτοι: "Κοινωνικοποίηση των ζημιών". Αρχικά το επιχείρησαν επί Μπους - Πόλσον. Επανήλθαν τώρα επί Ομπάμα - Γκέϊτνερ. Το Αμερικανικό Δημόσιο, θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των τοξικών αποβλήτων που δημιούργησε η παγκοσμιοποιημένη σπείρα του μεγάλου κεφαλαίου. Με την ανακοίνωση του σχεδίου μάλιστα ξεκίνησε "τρελλό" ράλυ στα Χρηματιστήρια. Φυσικά εκτός από τον Αμερικανικό λαό, το χρέος θα διασκορπιστεί σ' όλο τον πλανήτη..
Όμως τα ψέματα έχουν "κοντά ποδάρια" - υπάρχουν αντιστάσεις. Ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν (πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα μας), είναι κατηγορηματικά αντίθετος. Το ίδιο και ο άλλος νομπελίστας, Τζ. Στίγλιτζ (φίλος και σύμβουλος Γ. Παπανδρέου). Δείτε σχετικά άρθρα:
Η λύση που αντιπροτείνεται είναι η εθνικοποίηση των προβληματικών Τραπεζών, με ανάληψη των ζημιών από αυτούς που τη δημιούργησαν. Ο πολύς Dr. Doom, Ν. Ρουμπίνι, μάλιστα εκτιμά ότι οι εθνικοποιήσεις είναι αναπόφευκτες - http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aCvWs8KIIsUo&refer=home.
Η κρίση συνεχίζεται...Το ίδιο και η πάλη των τάξεων...

Ο αξέχαστος Ν. Ξυλούρης, "κεντάει" τα λόγια του αείμνηστου μπαρμπα Κώστα:

6 σχόλια:

gregory είπε...

ΟΡΕΙΝΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.φιλε πιο απλα δεν γινετε... ακομη και τα βοδια θα το καταλαβαιναν .....

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Και που θα πάει αυτή η κατάσταση ρε παιδιά;
Βγήκε ο Μπούλης σήμερα να πεί τις παπαριέ του. Στημένο το παιχνίδι και τάχω πάρει..
Πόσο θα αντέξουμε με τα βλήματα που υπάρχουν γύρω μας;

Skouliki είπε...

καλησπερα συμφωνω με τον γκρεγκορι

εεεεε δεν αντεχετε πλεον

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το ότι την κρίση θα την πλήρωναν οι λαοί ήταν σίγουρο! Αυτό δεν θέλω να ακουστεί μοιρολατρικό, αλλά (όπως λέει και το τραγούδι) είμαστε άξιοι της τύχης μας!
Όταν τρέχουμε να εκλέξουμε φιλελεύθερες κυβερνήσεις, μετά δεν πρέπει να παραπονιέμαστε ότι μας φορτώνουν τις ζημιές του κεφαλαίου!

Ένα άλλο ερώτημα είναι και τούρο: καλά, θα πληρώσουμε την κρίση και ας μην φταίμε. Τουλάχιστον η κρίση θα ξεπεραστεί ή θα μας μπαστουνωθεί για καμιά δεκαετία...

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Φίλε ποτέ οι ισχυροί
ως τώρα δεν πληρώνουν
το golden boys βλέπουμε
τα βονους πως τσεπώνουν

την κρίση θα πληρώσουνε
και πάλι οι μικροί
μέχρι που να ξυπνήσουνε
φίλε μου οι λαοί

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Φίλοι και φίλες, σωστά τα σχόλιά σας. Θα επανέλθουμε αναλύοντας και τα του G20.