Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Banksters




Διάβασα κάπου, για μια καινούργια λέξη: Banksters (σύνθεση Bankers, Gangsters). Ο Economist μιλά για Τράπεζες - Ζόμπι:
Ένα μικρό απόσπασμα:
"IN A classic horror film, “Night of the Living Dead”, a terrified group of people barricade themselves in a rural farmhouse to escape hordes of flesh-eating zombies. Today Americans are gripped by a similar fear, but this time the walking corpses in their nightmares are banks, tearing insatiably at the public purse."
Ο μεγάλος Αμερικανός Τζων Στάινμπεκ στα "σταφύλια της οργής", το είπε λίγο διαφορετικά:
"..η Τράπεζα είναι κάτι πιο μεγάλο απ' τον άνθρωπο. Είναι τέρας. Άνθρωποι την έφτιαξαν, αλλά δε μπορούν να την εξουσιάσουν".
Τώρα βουλιάζουν στο βούρκο που δημιούργησαν. Ο Στάινμπεκ τους το είχε πει:
"Αν μπορούσατε να το καταλάβετε όλοι εσείς που κατέχετε τ΄αγαθά που ανήκουν στο λαό, θα μπορούσατε ίσως να διατηρηθείτε..Μα δεν μπορείτε να το καταλάβετε, γιατί η πλεονεξία σας απολιθώνει μια για πάντα στο "εγώ" και μια για πάντα σας χωρίζει απ΄το εμείς".

5 σχόλια:

gregory είπε...

kalo μηνα συντροφε..σημερα δανειστηκαμε 10 δις με 6,5%...και αυριο θα ζητηση να πουμε ναι στης μαλακιες που εκανε..αλλα δεν λεει τι θα κανη..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π..ΠΡΟΤΗΝΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΗ....
ΚΑΛΩΣ ΓΥΡΗΣΕΣ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καταστάσεις ... Φραγκεστάιν!

Skouliki είπε...

καλο μηνα

πανεξυπνος ο συνδυασμος

μεταφραση στα ελληνικα τραπεζοεκληματιας και ετσι

σημεια των καιρων και αυτα

καλημερες

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Νομίζω πως είναι λίγο υπερβολικές οι κατηγορίες στις τράπεζες. Όχι πως δεν φταίνε αλλά όταν ο Α ή ο Β δανείζεται και δεν μπορεί να πληρώσει δεν του φταίει η τράπεζα αλλά πάνω από όλα αυτός.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Για τις τράπεζες θα τα λέμε αρκετές φορές. Έχει ψωμί ακόμη..