Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Κάλλιστον Προάστειον

Ο Ελαιώνας - Κάλλιστον Προάστειον. Στο κέντρο της πόλης, θα μπορούσε να ήταν ο πνεύμονάς της. Εκπονήθηκαν σχέδια, έγιναν όνειρα, για να αποκτούσε η πόλη το πάρκο της.

Στην αρχή μας είπαν για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να αποκτήσει τη δική του στέγη, ο μεγάλος μας σύλλογος. Σιγά - σιγά βγήκαν και τα υπόλοιπα. Πρέπει να γίνουν και εμπορικά κέντρα, δρόμοι, κι΄άλλα μαγαζιά, κι' άλλη ρύπανση. Του έδωσαν και όνομα: διπλή ανάπλαση (sic). Οι μπετατζήδες - νταβατζήδες τα θέλουν όλα, το έχω πει πολλές φορές. Πιο πολύ απ' όλα θέλουν την αναπνοή μας και το μυαλό μας. Μας θέλουν άβουλα πλάσματα, να περιφερόμαστε χωρίς σκοπό στα περιώνυμα Mall, Hall, καταναλωτικά μυρμήγκια.

Η πρότασή μου:
  1. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού να γίνει στην Κηφισιά - Εκάλη. Να αφήσουν τη Δυτική Αττική ήσυχη, αρκετά της έκαναν επί τόσες δεκαετίες, με πρωτομάστορα τον "εθνάρχη" του πλούτου τους.
  2. Να γκρεμιστούν όλα τα Mall, Hall, οι χώροι να αποδωθούν εκει που πρέπει.
  3. Στον ελαιώνα να γίνει πραγματική ανάπλαση. Να γίνει κέντρο ποιοτικού τουρισμού, πολιτισμού, μαζικής - λαϊκής άθλησης και υπαιθρίων δραστηριοτήτων.
  4. Οι μπετατζήδες να κηρύξουν πτώχευση, σκασίλα μας!


5 σχόλια:

Skouliki είπε...

Η μονη ενσταση που εχω με το γηπεδο ειναι οτι αμα παιζει αγωνας θα πηζουμε στην κινηση .....

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γουδί, Ελληνικό, Ελαιώνας, Δέλτα Φαλήρου, πρώην γήπεδο ΑΕΚ, πρώην γήπεδο ΠΑΟ και προσφυγικά, ΜΟΝΟ πράσινο και πάλι πράσινο!
Και για να μην θεωρηθώ πως μεροληπτώ λόγω ποδοσφαιρικών φρονημάτων, δεν θα με πείραζε να γκρεμιζόταν και το Καραϊσκάκι για να γίνει πάρκο!
Ας παίζουν και οι τρεις μεγάλες ομάδες στο ΟΑΚΑ, όπως παλιά!

ΦΛΙΑΣΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ορεινέ συμφωνώ απόλυτα. Ζούμε σε μια πόλη όπου τα γκρέμισμα είναι το ζητούμενο. Ολη η έκταση του Ελαιώνα είναι 9000 στρέμματα και η δήθεν αναπλασή του αφορά μόνο 400 με 500 εξ'αυτών. ΑΝ και άρρωστος γαύρος δεν με πειράζει να φτιάξει το marfin arena ο τρυφυλλοφόρος της περιβόλας (που λέι και ο Μπαρμπής)αλλά τα υπόλοιπα πάρκο πραγματικό η περιοχή μπορεί να γίνει το central park των Αθηνών. Έξω οι Βωβοί από τον ελαιώνα και οι κάθε βωβοί από τις γειτονιές μας.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Θέλουνε να τα τσιμεντώσουνε όλα! Νασ τους σταματήσουμε!

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Φίλε μου είσαι άδικος
μοχθούν για το καλό μας
πράξη να γίνει γρήγορα
το κάθε όνειρο μας.