Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Προϋπολογισμός - κατ' εκτίμησην



Όλα ξεκίνησαν με την "απογραφή". Ευφυέστατον: για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Φουσκώνουμε τα χρέη του παρελθόντος, για να μπορέσουμε ανενόχλητοι να "παίξουμε μπάλα". Το μεγάλο πάρτυ ξεκίνησε.
  • Φορολογική ασυλία σε κάθε "έχοντα - κατέχοντα"
  • Πρωτοφανείς ρεμούλες - σκάνδαλα
  • Διάλυση ελεγκτικών - εισπρακτικών μηχανισμών

Η δημοσιονομική εκτροπή δεν άργησε να λάβει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας. Δε μπορούν πια να πληρώνουν γιατρούς, φαρμακεία. Τα νοσοκομεία είναι υπό πτώχευση.

Η απάντηση γνωστή, ακόμη πιο πολλά βάρη στους λίγους:

  • Αύξηση ΦΠΑ
  • Κατάργηση αφορολογήτων ορίων
  • Προκλητική φορολόγηση μικρής ακίνητης περιουσίας΄

Έρχεται και η διεθνής κρίση του καπιταλισμού: "ήρθε κι' έδεσε".

Ο Προϋπολογισμός κατετέθη έτσι κατά προσέγγιση, από έναν Υπουργό υπό καρατόμηση. Ο πρωθυπουργεύων Καραμανλής βρίσκεται σε πλήρη αφασία. Οι διάφοροι δελφίνοι, πρωτοκλασσάτοι, προαναγγέλλουν ανασχηματισμό με βασικό ζητούμενο αλλαγή οικονομικής πολιτικής, ενώ πριν από λίγο οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί απατεώνες μας διαφήμιζαν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών).

Πρόκειται για τον χειρότερο πρωθυπουργό. Όλοι οι προηγούμενοι, είχαν μη τι άλλο, κάποιο στίγμα, κάποιο προσανατολισμό, μια μέθοδο.

"Αιδώς Αργείοι".

Αδειάστε μας τη γωνιά. Φύγετε!

Υ.Γ. Η φωτό από τον ελληνικό κινηματογράφο, είναι από το μπλόγκ "Ελληνικό Καφενείο". Ας μας συγχωρέσουν οι υπέροχοι ηθοποιοί...

5 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το ψάρι βρομάει απ' το κεφάλι!

Ένας πρωθυπουργός τεμπέλης, αδιάφορος, "χαλαραροοοοόςςς", εκβιαζόμενος από τους "νταβατζήδες της διαπλοκής" για την ομοφιλοφυλία του (ελάτε τώρα... είναι κοινό μυστικό!), πλήρως ανίκανος και πρόωρα γερασμένος!

Κι από κάτω στρατιές λαμόγιων που πίσω απ' την "βιτρίνα Καραμανλή" προσπαθούν να φαν όσα δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ!

Δυστυχώς, αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

gregory είπε...

χαιρετε.σημερα το πρωι στο καφενειο που πηγα ακου τι εγινε...μου ειπε ενας γνωστος δεξιος οτι του ηρθε να πληρωση 400 ευρο για το σπιτη του λεει φορο...του καρα-αλη να του το πης του ειπα..τι μου λεει ο αντρεας φταιη που εδωσε πολλες αυξησης μου λεει...και οπως ειχα το ποτηρι με νερο του το εριξα στα μουτρα....ειναι στιλιαρια σου λεω...αι σιχτιρ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γρηγόρη, μακάρι να υπήρχε τρόπος να φορολογούνταν οι Έλληνες ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις!
Οι Δεξιοί με βάση τους φορολογικούς νόμους του Καραμανλή και οι υπόλοιποι με "φορολόγηση ΠΑΣΟΚ"!
Αλλά, δυστυχώς, τις μλκ των δεξιών ψηφοφόρων (και ορισμένων αριστερών) τις πληρώνουμε όλοι μας!

Τώρα, πέρα από πλάκα, ο κόσμος έχει τόσο αγανακτήσει απ΄ την κυβέρνηση Καραμανλή, που θα τους καταψηφίσουν ακόμη και όσοι διορίστηκαν από τη Ν.Δ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πρωθυπουργός τροχονόμος.
Αμπλαούμπλας.
Για κανά κοψίδι και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τα σχόλια.

Άσκαρ, σσστττ! μας ακούνε!