Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η νέα Ελλάδα και τα Μυστικά του Βάλτου


Μετά από 3μηνη και πλέον, καλοκαιρινή "αγρανάπαυση", νά' μαστε πάλι εδώ!

Εξακολουθούμε και πορευόμαστε πάντα με διλήμματα και διακυβεύματα. Η χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανακεφαλαίωσε για μια ακόμη φορά τα βασικά στοιχεία μιας πορείας του τόπου προς το μέλλον. Επιγραμματικά:

  • Τα ζητήματα δεν αφορούν στην τρόικα και στο μνημόνιο, αλλά πάνε πέρα και πάνω από αυτά. Η χώρα δεν ετέθη τώρα, ξαφνικά, υπό επιτήρηση..
  • Ο διεθνής παράγοντας δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.. Η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, ήταν κίνηση στη σωστή κατεύθυνση.
  • Η πράσινη ανάπτυξη είναι μπροστά: ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, προϊόντα μεσογειακής διατροφής, κοκ.
  • Χτύπημα της φοροδιαφυγής χωρίς έλεος: όσοι επιδίδονται στο σπόρ, δεν είναι Έλληνες - πατριώτες!! Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν, τα μέσα υπάρχουν..
  • Το ΠΑΣΟΚ, έχει περάσει ήδη στην επόμενη μέρα, μακριά από τα Δ.Σ. των οργανισμών, τους διορισμούς και το "σοσιαλισμό" των δανεικών και αγύριστων..
  • Η νέα Ελλάδα χρειάζεται και νέους Έλληνες, μακριά από το πρότυπο του "Ελληναρά", των τελευταίων δεκαετιών: μαγκιά - κλανιά, παχυσαρκία, κρεατοφαγία, πολυφαρμακία, κάπνισμα, αντικοινωνική συμπεριφορά - ωχαδερφισμός. Πρόκειται για βαθιά πολιτικές συμπεριφορές στη ουσία τους, με άμεσες και απόλυτα μετρήσιμες συνέπειες στην Οικονομία..

Από την άλλη, ο εγγονός της Π. Δέλτα, είναι παγιδευμένος στις σκιές του παρελθόντος, που επιμένουν να ξεπροβάλλουν απειλητικά μέσα από τις καλαμιές και τα βούρλα του βάλτου...


Καλό μας χειμώνα, ΠΑΝΤΑ με ΨΗΛΑ το κεφάλι!!

6 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο "εγγονός", απλά, επανδύει στον "Ελληνάρα" παλιάς κοπής, που βλέπει μόνο την τσέπη του και, μάλιστα, με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα μιας ημέρας.
Η περίοδος είναι μεταβατική και οι συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας ακόμα πολύ ισχυρές, αλλά, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία μας, όχι κυρίαρχες...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Άσκαρ,
Ο εγγονός, είναι δέσμιος των ιδεοληψιών της λαϊκής και εθνικιστικής Δεξιάς, όπως έχει μετεξελιχθεί μέσω του ευδαιμονισμού, του καταναλωτισμού και της κουτοπονηριάς. Συμφωνώ κι εγώ ως προς την ισχύ του Συντηρητισμού (Δεξιού και Αριστερού), είναι όμως όντως η πρώτη φορά που απομυθοποιείται...

KitsosMitsos είπε...

Καλή ιδέα η πράσινη ανάπτυξη, να την δούμε όμως να εφαρμόζεται συγκεκριμένα. Πχ εργαστήρια επεξεργασίας των ελληνικών προϊόντων και άλλα.

Βαθίτης είπε...

Η πρόσφατη ανάλυση της κατάστασης δημοσιεύεται εδώ από τον Βαθίτη!

http://vathitis.blogspot.com/2010_12_01_archive.html

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΚήτσοΜήτσο και Βαθίτη, είχα σχεδόν ξεχάσει το μπλόγκ μου. Ευχαριστώ που με τα σχετικά πρόσφατα σχόλιά σας με ξυπνήσατε. Το επανενεργοποιώ λοιπόν...

Άθη είπε...

Εε,εμ...καλέ μου γειάσου είδα τη προσκληση που μου'κανες στο μπλογκάκι του αγαπητού Ασκάρ (κατάλαβες ποιόν εννοώ)...φυσικά...ε,κι είπα να περάσω...ωραία η γωνίτσα σου...καλώς σε βρήκα...(υσ-ε,εμ έκανα ένα λάθος κι εκ΄παραδρομής άφησα κι ένα σχόλιο παρόμοιο με α υτό στον αγαπητό 'Σχολιαστή'...ε,νομίζοντας ότι το άφησα σε'σένα..ε,ας με συγχωρήσε ο αγαπητός 'Σχολιαστής' κι ας το σβήσει...(γαμώ το μυαλό μου)...καλώς σε βρήκα και πάλι...