Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Χάλια μαύρα..

Τα ίδια παντελάκη μου.. Αυτοί είναι. Καμαρώστε τους!

Υ.Γ. Προτείνω στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει με εξώφυλλο "σπασμένης γαρδούμπας"..

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Socialist International - G20

Στον απόηχο της προεκλογικής περιόδου, συνήλθε στη Ν. Υόρκη το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό τον πρόεδρό της Γ. Παπανδρέου. Τα πορίσματα της επιτροπής Γ. Στίγκλιτζ, για την μεγάλη κρίση και το τι πρέπει να γίνει, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά. Τα βασικά σημεία συμπεριλαμβάνονται σε δήλωση βασικών σημείων που ακολουθεί:


http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=2018

Πρόκειται για κείμενο θέσεων με σαφή προοδευτικό προσανατολισμό. Θίγονται ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το διεθνές εμπόριο, την αρχιτεκτονική ενός σύγχρονου και ισορροπημένου κόσμου.

Ταυτόχρονα διενεργείται η πολύ κρίσιμη σύνοδος του G20 για τον ίδιο σκοπό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του ακαταλληλότερου, συλλαμβάνει εφήβους από τις καφετέριες του Χαλανδρίου με κατσαρολοβόμβες. Πρόκειται για την πιο γελοία κυβέρνηση που γνώρισε το τόπος. Η γελοιότητά τους τους οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, που άπτονται ζητημάτων ασφαλείας. Προκειμένου να κερδίσουν κάποιους πόντους κάνουν τα πάντα προεκλογικά.

Έτσι είναι: οι μεν στα διεθνή φόρα, οι δε στους ΚΥΠατζίδικους διαδρόμους..

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αιδώς Γραικύλοι


Σηκώνουν ελληνικές σημαίες σε κομματικές συγκεντρώσεις Υπονοούν ότι οι αντίπαλοι δεν είναι Έλληνες. Τα ίδια έκαναν πάντα οι πατριδοκάπηλοι, οι "τσάμπα μάγκες", οι θρασύδειλοι. Αυτοί που πάντα υποχωρούσαν, πάντα ενέδιδαν, πάντα έσκυβαν το κεφάλι - οσφυοκάμπτες και γονυκλινείς.. Έκαναν πάντα το αντίθετο από αυτά που έλεγαν.

Τους αφιερώνω τη φωτογραφία κάποιων από τους γερμανοτσολιάδες - ταγματαλήτες παππούδες τους.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Η Κατάρευση


Όπως ανέβηκε, έτσι και πέφτει: Φούσκωμα - ξεφούσκωμα, φύσα - ρούφα. Τα στόματα ανοίγουν και λένε πολλά. Ο κόσμος φωνάζει, πολλές φορές άσχημα. Του αξίζει και μας αξίζει. Γιατί τον αναδείξαμε, επειδή μας έμοιαζε, μας κολάκευε η ραθυμία, ο χαβαλές, το τίποτα. Έτσι ανέβηκε ο Καραμανλής. Δείτε το άρθρο του "χαλαρού" ψευτοαριστερού της μπυραρίας:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=83286

Όμως κοντά και δίπλα του ανέβηκαν κι' άλλοι. Κολοπαρέα τους λέει ο σοβαρός και έγκριτος Άγγελος Στάγγος από το influential Reporter.gr:

http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=223795

To free press δίνει κι΄αυτό τα ρέστα του, με αναφορές και στην αμφιλεγόμενη προσωπική του ζωή:

http://www.athensvoice.gr/editorial/

http://www.tvxs.gr/v21150



Και η περήφανη εξωτερική του πολιτική, κι' αυτή καταρρέει μέσα στο απέραντο τίποτα. Αποδομείται η εξωτερική πολιτική τύπου "Λιακόπουλου", που δεν εξυπηρετούσε τίποτα άλλο παρά μαφιόζικά διαπλεκόμενα συμφέροντα. "Τζάμπα μάγκες"!

http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=223800

Το πάρτυ τέλειωσε λέει ο Βγενόπουλος μιλώντας σε συμπαιγνία του Υπ. εξωτερικών με Ιδιωτικά συμφέροντα,

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/542393/Article.aspx

Πέφτει σφυρίζοντας λοιπόν. Και οι νταβατζήδες τον εγκαταλείπουν. Ο γιωργάκης δε μασάει, δεν ελέγχεται, φοβούνται πραγματικά. Αφού βλέπουν ότι τα σενάρια ακυβερνησίας δεν βγαίνουν, ίσως ποντάρουν στη διάσπαση της Δεξιάς παράταξης. Ίσως έτσι εκβιάσουν καταστάσεις και από την άλλη πλευρά.
Ο λαός είναι πραγματικά θυμωμένος. Θυμωμένος με τον κακό του εαυτό: τον Κωστάκη. Από δω και πέρα πρέπει να σηκώσουμε μανίκια, να δουλέψουμε για την κοινωνία και την πατρίδα, να προσφέρουμε και να ανταμοιφθούμε..

to be continued

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσες και σήμερα;


Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κουρασμένο πρωθυπουργό. Κουράγιο Κωστάκη, λίγο ακόμα και ξεμπερδεύεις. Δεν είσαι συ για τέτοια. Τα Λαδάδικα και οι λαδόκολες σε περιμένουνε...




Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους Τέλος..

Το ιερατείο των διαπλεκομένων συμφερόντων βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Όπως έχουμε ξαναπεί, προκήρυξαν βιαστικά τις εκλογές για να κόψουν την ορμή του ΓΑΠ, τον οποίον, απ' ότι φαίνεται δε μπορούν να κουμαντάρουν. Ποντάρουν σε οριακή αυτοδυναμία που θα καταστίσει τον ΓΑΠ, ευάλωτο. Ο ΓΑΠ με τη χθεσινή του κίνηση, έδειξε ότι δεν παίζει με σημαδεμένα χαρτιά. Στους διαδρόμους των Μεγάλων καναλιών και εφημερίδων "έχουν κατεβάσει πλερέζες".
Τέλος εποχής λοιπόν για τον ελληνικό καπιταλισμό όπως τον ξέραμε. Η στάση του Παπανδρέου έναντι του Σημίτη, αλλά και οι νουθεσίες του περί "κουστουμιών", έχουν πολλούς αποδέκτες, κυρίως αυτούς των μεγάλων "ομίλων", που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη μέρα, βάζοντας άνθρωπούς τους στα καίρια πόστα της κυβέρνησης και των Τραπεζών - ΔΕΚΟ. Ο Σημίτης και η υστερόβουλη στάση του, συμβολίζει ακριβώς αυτή την "εκλεκτική" σχέση εξουσίας και μεγάλων παικτών..
Από απόψε - στη ΔΕΘ - ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του..
Τα υπόλοιπα από αύριο.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Health Care Revolution!! - PUBLIC OPTION NOW!!!


Στη μακρινή Εσπερία, στις Η.Π.Α., διεξαγάγεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη μάχη της προόδου ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Η Δημοκρατική - Προοδευτική διακυβέρνηση Μπ. Ομπάμα, προσπαθεί εν μέσω οικονομικής κρίσης να υλοποιήσει μια σημαντική κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Ο στόχος είναι η ουσιαστική βελτίωση των όρων και συνθηκών ασφάλισης και υγείας του Αμερικανικού λαού μέσα από τη δημόσια παρέμβαση και τον περιορισμό της αυθαιρεσίας και ασυδωσίας του ιδιωτικού τομέα, που ειδικά στις ΗΠΑ είναι πανίσχυρος στους συγκεκριμένους τομείς. Η αντίδραση που συναντά από τις δυνάμεις της Δεξιάς και τα οργανωμένα συμφέροντα - λόμπυ και εντός του Δημοκρατικού κόμματος είναι σημαντικά. Υπάρχουν όμως και οργανωμένες λαϊκές - δημοκρατικές δυνάμεις που απαιτούν τις μεταρρυθμίσεις ο αγώνας είναι σκληρός και αβέβαιος..
Αυτά προϊδεάζουν και για την επόμενη μέρα στη χώρα μας. Όσο πιο ισχυρός είναι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, τόσο καλύτεροι όροι θα διαμορφωθούν για τους μεγάλους αγώνες και συγκρούσεις που ακολουθούν μετά τις εκλογές.
Για τα Αμερικανικά δείτε πιο αναλυτικά:
αλλά και στο ακτιβιστικό http://www.moveon.org/
Στις εκλογές κατεβαίνουνε με πίστη και αποφασιστικότητα, μετά συνεχίζουμε τον αγώνα!!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοί τη δουλειά τους..κι' εμείς τη δικιά μας!!


Το σχέδιο των διαπλεκόμενων έχει μπει σε εφαρμογή. Κύρια σημεία του:
  1. Η επίτευξη ισχνής αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη καλύτερα ακυβερνησίας. Το τελευταίο βέβαια μάλλον το απεύχονται γιατί μπορεί με δεύτερες εκλογές να τους προκύψει παντοδυναμία..*
  2. Ο έλεγχος της ασταθούς κυβέρνησης με τεχνοκρατικά ή ελεγχόμενα πρόσωπα. Θυμάστε τις επιθέσεις που είχε δεχτεί πριν καιρό η Λούκα Κατσέλη για να βγει από το παιχνίδι..
  3. Ο έλεγχος όλου του πολιτικού συστήματος από το "κέντρο" - μεσαίο χώρο, με απώτερο στόχο κυβερνητικά σχήματα της αρεσκείας τους.
  4. Η μετατόπιση της ατζέντας σε συντηρητικές νεοφιλελεύθερες θέσεις. Για το σκοπό αυτό, έπαιξε το τελευταίο ρολάκι του και ο κομπάρσος πρωθυπουργεύων, τρομάζοντας τον κόσμο από τη ΔΕΘ.

Η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή ως εξής:

  1. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στη ΔΕΘ, τη δικιά του πρόταση, που θα ξεπερνά τα συμφέροντα των ολίγων, θα κονιορτοποιεί το μπλοκ εξουσίας που έχουν συστήσει τα τελευταία χρόνια και θα απελευθερώνει δυνάμεις από όλο το φάσμα της Οικονομίας. Το ντόπιο κατεστημένο ή θα συμμορφωθεί και θα "παίξει" fair play, ή θα αποσυρθεί χρεοκοπημένο και πτωχευμένο. Εναλλακτικές υπάρχουν, "έχει κι' αλλού πορτοκαλιές"..
  2. Ο κυρίαρχος Λαός να δώσει καθαρή εντολή διακυβέρνησης με ισχυρή και σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρή ανάλυση για το θέμα, από το Νίκο Κοτζιά, που να θυμίσω ότι ήταν κεντρικό καθοδηγητικό στέλεχος του ΚΚΕ.

http://epirusgate.blogspot.com/2009/09/blog-post_8116.html


Μαζί με το άλλο "μαρξιστικό θωρηκτό" Μίμη Ανδρουλάκη, είναι αμφότεροι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου..

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Παραδίδει στη Ντόρα..


Εγκαταλείπει το μεσαίο χώρο καταϊδρωμένος.
Φορά τη λεοντή του σκληρού νεοφιλελεύθερου.
Στρώνει το χαλί στη Ντόρα και στο Μητσοτακείικο.
Ο Καραμανλισμός, πάει περίπατο, μαζί με τον εξάδελφο Μισέλ.
Αφού επί 5,5 χρόνια διέλυσε τα πάντα, δε μπορεί παρά να παραδώσει..

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Τα παιδία παίζει..

Τι είναι τούτο πάλι. Εδώ ο κόσμος καίγεται, και...
Κινδυνεύουν με εκλογική συντριβή, και συσκέπτονται λέει οι συνιστώσες για να αναδείξουν αρχηγό - επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Δυστυχώς έχουν υποτροπιάσει οι "παιδικές ασθένειες".
Δε θα ασχοληθώ άλλο με την λεγόμενη Αριστερά, κατά την προεκλογική περίοδο.. Από σεβασμό στην Ιστορία αλλά και συμπάθεια. Το ΕΑΜικό μεγαλείο, και η ΕΛΑΣίτικη λεβεντιά, ξέπεσαν στον Ζαχαριάδη, στον εμφύλιο, στις φυλακές και στις εξορίες. Και αργότερα η ΕΔΑ και οι Λαμπράκηδες..
Τα παθήματα δε γίνονται μαθήματα! Από τη μιά οι υμνητές του Στάλιν, κι' απ την άλλη οι συνιστώσες. Ντροπή!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Το χαβά του αυτός..

Δεν πρόλαβε να σβήσει η φωτιά και ο Σουφλιάς το χαβά του. Να προλάβει τους αυτοκινητόδρομους, για το καλό του έθνους βέβαια, όπως είπε. Προσέξτε το χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τύπο. Η διακεκομμένη γραμμή - νέα έμπνευση, μετά τις φωτιές - περνάει αν καταλαβαίνω καλά από τα καμμένα!!!???

Το νεοδημοκρατικό σύστημα πάντως καταρρέει. Ασκείται ήδη δίωξη σε βάρος του Ζαγοριανού για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. "Δρυός πεσούσης..." - http://www.tvxs.gr/v19389