Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Εμφύλιος Πόλεμος. 60 χρόνια μετά..

Συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ουσιαστική λήξη του Εμφυλίου Πολέμου. Είναι απορίας άξιο πως ένα σπουδαίο λαϊκό - εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, οδηγήθηκε στην απαξίωση και στην ήττα. Και πως χάθηκαν για τη χώρα 10ετίες ομαλότητας και προόδου. Έχουν γραφτεί τόμοι επί τόμων, έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλά. Ακόμη και σήμερα είναι εξαιρετικά επισφαλής η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το τι έφταιξε.

Ας γίνονται τα παθήματα μαθήματα!

Διάβασα και ένα αμφιλεγόμενο αφιέρωμα από το tvxs: http://www.tvxs.gr/v19051/1/1

7 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

ενδιαφέρον θα έχει και το σημερινό ένθετο της "Ελευθεροτυπίας".
Για να δούμε...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Της ελευθεροτυπίας το "ρούφηξα" μονομιάς. Πολύ καλό όντως. Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ προέβη σε βαρύτατα ατοπήματα, που είχαν σαν συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία πάρα πολλών οπαδών και μελών του αλλά και στελεχων της εθνικής αντίστασης επί δεκαετίες. Φυσικά η πρόθεση των δωσιλόγων δεξιών και των Αγγλοαμερικάνων αλλά και των άλλων ξένων ήταν ακριβώς αυτή. Και η περήφανη αντιστασιακή Ελλάδα μετατράπηκε σε μπανανία. Τις πληγές τις μετράμε ακόμη..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Διαβάσες και για τις μούλες "Βορτζίνια";

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Διάβασα και γι' αυτές. Ήταν στο πλαίσιο της "αμερικανικής βοήθειας". Μόνο που ήταν τροφαντές, πλαδαρές και καλομαθημένες, όπως όλες οι Αμερικάνες. Στον πόλεμο αυτό νίκησαν κατά κράτος οι ευέλικτες, σκληραγωγημένες ψωριαρομουλάρες του Δημοκρατικού Στρατού.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία, όπου εικονίζονται το "ΡΟΛΟΪ" και η Αγία Τριάδα, δεν είναι της εποχής του εμφυλίου. Η Αγία Τριάδα έγινε ερείπια από τον βομβαρδισμό της 11-1-1944.

dbookis@yahoo.com

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σωστά Ανώνυμε,

Είναι από την αποβίβαση των Άγγλων στον Πειραιά..

sa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優