Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Το Πρωτοχρονιάτικο Διάγγελμα του... Λελούδιου

Ένας φίλος από τα παλιά... Ο καλοκάγαθος Λελούδιος. Με την άδειά του και τη συνυπογραφή μου αναρτώ το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ο λελούδιος - http://leloudios.wordpress.com/.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Θα το ακούσουμε στα bistro-cafe της πόλης, πίνοντας freddo-cappucino.
Ενώ, θα ζήσουμε την πτώχευση, στα καφενεία τα παλιά, τα παραδοσιακά, πίνοντας ελληνικό καφέ στη χόβολη, παίζοντας κολτσίνα και ξερή.

Οπότε, αντί να τζογάρετε σε τριτοκοσμικές μετοχές και σε ομόλογα με υψηλό spread, αγαπητοί μου επενδυτές, προτιμότερο είναι να στραφείτε στα «βαριά» χαρτιά του πτωχευμένου μέλλοντος μας..Παπαγάλος Λουμίδη και Μονοπώλιον της Ελλάδος. Κάτι ήξεραν και οι φωτισμένοι interiors designers που επιβάλλουν στη μόδα, τα sixties έπιπλα και φωτιστικά.

Και καιρός είναι, να κατεβάσουμε από τα πατάρια μας, και να αξιοποιήσουμε, την σερβάντα και την εταζέρα της γιαγιάς. Εμπρός για λεμονάδες σπιτικές και γλυκό του κουταλιού αγαπητές μου νοικοκυρές!

Δυστυχώς πτωχεύουμε! Και καιρός είναι να ανοίξουμε τα μανάβικα της γειτονιάς. Nα περάσει και πάλι ο γαλατάς, αυτή τη φορά από τα κεφαλόσκαλα των πολυκατοικιών μας.
Δυστυχώς όμως θα αναγκαστούμε να αποχωριστούμε καλούς φίλους. Τον μπάρμπα-Σαμ με τα ρύζια του και τις φακές του. Τον Λήροι Μάρτιν και τα χορτοκοπτικά του. Την λατρεμένη Ντόνα Κάραν και τις τουαλέτες της. Τον Ντούτσε Μπανκ που αγόρασε τα ασημικά της οικογένειας μας. Τον κινέζο κολλητό μας, Χο Τσι Μι, και τα απαράμιλλα ρούχα και παπούτσια του. Δεν ξέρω με τι πόνο θα αποχωριστούμε σύντροφοι, το δεύτερο μας ΙΧ(το μικρότερο εννοείται) η’ το τρίτο 3G κινητό μας. Περιττό να αναφέρω, το δράμα να χάσουμε την απλή, ταπεινή χαρά να αγοράσουμε 2-3 Λουί Βιτόν βρε αδερφέ!


Θα ξαναπάμε να ζήσουμε στα χωριά μας. Θα ζωντανέψει πάλι η πλατεία. Θα ανοίξουμε τα σχολεία που ερήμωσαν. Θα ασπρίσουμε το πατρικό μας. Θα φυτέψουμε το μποστάνι μας, όπως κάναν οι παππούδες μας. Θα πλακωθούμε επιτέλους για σοβαρά θέματα, με τον γείτονα μας, όπως τα σύνορα των χωραφιών μας. Θα αναβιώσει βέβαια και καμιά βεντέτα η’ θα υπάρξουν τίποτα κλεφτοκοτάδες αλλά επιτέλους θα χρησιμοποιήσουμε τους αγροφύλακες που προσλάβαμε, στο φυσικό τους χώρο και τόπο. Άρε Καραμανλή, πόσο μπροστά έβλεπες…


Και μια που είναι επίκαιρο το θέμα με τον ιό της γρίπης των χοίρων κλπ, να σας θυμίσω ,ότι από τότε που βάλαμε τα ζώα στα μαντριά και στις πλαστικές συσκευασίες, άρχισαν τα προβλήματα υγείας. Και από τότε που τα γουρουνάκια έπαψαν να κυλιούνται στη λάσπη των αυλών μας και μετακόμισαν στα βιομηχανικά σφαγεία, τότε άρχισαν και οι εμβολιασμοί των ανθρώπων. Εμπρός για ένα κίνημα απελευθέρωσης της γαλοπούλας. Σεβασμό στα δικαιώματα της κότας. Να μάθουν και τα βλαστάρια μας από πού βγαίνουν τα αυγά. Γιατί μεγαλώνουν νομίζοντας ότι τα αυγά φυτρώνουν στα ψυγεία.


Δυστυχώς η πτώχευση μόνο δεινά έχει.


Θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό μας σύστημα. Ενώ τώρα όσο να’ναι με τα 400 ευρώ, ζεις αξιοπρεπώς στα πέριξ της λαϊκής της Βαρβακείου αγοράς.


Ο μεγάλος όμως κίνδυνος είναι, η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αντιλαμβάνεστε σύντροφοι ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τον προσωπικό μας δημόσιο υπάλληλο? Ενάμιση εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε σήμερα, βολεύτηκαν εκεί, για να ζήσουν τις οικογένειες τους αλλά και για να εξυπηρετήσουν ως κράτος δικαίου, άλλο 1,5 μύριο έλληνες, και τις οικογένειες των. Βάλε συνταξιούχους ,παιδιά, κλπ, να’μαστε όλοι κι όλοι 10 μύρια.

Φοβερό ε?! Ασύλληπτο!

Καποδίστριας,Τρικούπης,Βενιζέλος,Καραμανλής,Παπανδρέου, τετραγώνισαν τον κύκλο αδέρφια!


Δεν ξέρω αν θα αντέξετε τις σκληρές συνέπειες της πτώχευσης. Θα κοπούν τα μεσημεριανά πάνελ. Θα απολυθούν οι στυλίστες και οι μακιγιέζ θα βάφουν με κοινά μολύβια. Η Πετρούλα δεν θα έχει τσίτι να φορέσει. Τα πρωινάδικα θα κοπούν. Θα σιγήσουν οι γνήσιες φωνές του λαού. Αυτιάς, Παπαδάκης, Καμπουράκης , άνεργοι θα περιφέρονται κάνοντας ρεπορτάζ στην ΕΡΤ. Το φαντάζεστε? Κομμένες οι υπερπαραγωγές τάλεντ σόου. Τέρμα ο Ρουβάς και οι ρουβίτσες. Το αντέχετε ορέ αδέρφια? Που θα στέλνει η ελληνίδα μάνα, το βλαστάρι της για καριέρα? Ε?!Και πτωχευμένοι ,άντε να σας δώσω την χαριστική βολή, ούτε στα τελικά της EUROVISION ,θα προκριθούμε! Θα καταντήσουμε να απέχουμε σαν τους Ιταλούς..


Ο κατάλογος μακρύς. Πολλά μπορεί να πει κανείς για τις συνέπειες της πτώχευσης. Αρκεί να μην παίρνουμε στα πολύ σοβαρά αυτά τα τυπάκια που μαυρολογούν καθημερινώς στα σοβαροφανή τους άρθρα, και τους άλλους τους διεθνείς κοτζαμπάσηδες των διεθνών <οίκων ανοχής> που μας υποβαθμίζουν, τζογάροντας στην καμπούρα μας.


Εύχομαι σε όλους υγεία και ειρήνη για το 2010, καθώς και την ολοκληρωτική ήττα του Μητσοτακισμού.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

Να' σαι καλά ρε Λελούδιε!!

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!!!!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Εθνική Κυριαρχία!

Το έχουμε πει κατ' επανάληψη: είμαστε σε πόλεμο! Όχι όπως οι παππούδες μας "πάνω κει στης Πίνδου μας τις κορφές", στο Γοργοπόταμο και στο Μικρό Χωριό. Απέναντί μας δεν είναι η Βέρμαχτ, τα Στούκας και τα Ες- Ες...

Χρησιμοποίησαν πιο ύπουλα μέσα. Έφτιαξαν μια νομισματική ένωση και ένα νόμισμα που τους βόλευε. Τώρα επιτίθενται στους "αδύναμους κρίκους", στις χώρες που αυτοί με τις κυρίαρχες ιδεολογίες και πολιτικές τους καταχρέωσαν και διέφθειραν. Φυσικά υπάρχουν και οι ντόπιοι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες - πάντα υπάρχουν τέτοιοι. Δεν είναι απέναντί μας ούτε οι τεμπέληδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, ούτε οι διεφθαρμένοι επαγγελματίες και φοροφυγάδες μικρομεσαίοι. Είναι οι μεγάλες πλατφόρμες, οι οδοστρωτήρες που ισοπεδώνουν στο πέρασμά τους κουλτούρες, πολιτισμούς και στάσεις ζωής. Που μετατρέπουν έναν αποταμιευτή σε κάτοχο πιστωτικών καρτών, ένα παραγωγό βιοτέχνη σε υπάλληλο πολυεθνικής αλυσίδας, έναν αγρότη, σε επιδοτούμενο δημόσιο υπάλληλο, ένα βιομήχανο, σε μεταπράτη αλογομούρη ραντιέρη.

Τώρα μας υποβαθμίζουν... Είναι οι ίδιοι που μας αναβάθμιζαν για να κάνουν τις μπίζνες τους, για να στήσουν το πάρτυ τους. Τώρα λένε "the party is over" και κουνάνε και το δάχτυλο.

Τους το λέμε κατάμουτρα: Μην παίζετε με την εθνική μας αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό μας. Όσοι το έκαναν, το μετάνοιωσαν πικρά!! Εσείς μας βάλατε στις ενώσεις σας, κάνατε τις δουλειές σας με το αζημίωτο, τώρα θα στηρίξετε γιατί δεν είμαστε εμείς μόνο αδύναμοι. Τη δύναμή σας την αποκτήσατε σε βάρος μας, αυτή είναι η αλήθεια κύριοι.

Θα μπορούσα να πω πιο πολλά, τα λέω εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια, από το 92 - Μάαστριχτ, τουλάχιστον. Παραπέμπω στα εξής:

http://felnikos.blogspot.com/
σημαντικό άρθρο του Νίκου Φελέκη, περί "Γερμανοτσολιάδων",

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-l-r-ekt-e--2009122118087/
ανάλυση του Β. Βιλιάρδου, περί της κρίσης,

http://www.tvxs.gr/v28865
συνέντευξη του Κ. Βεργόπουλου.

Ο πρωθυπουργός της εθνικής - δημοκρατικής Κυβέρνησης το είπε ξεκάθαρα: υπάρχει ζήτημα εθνικής κυριαρχίας!

Υ.Γ. Το πνεύμα των Εορτών πάντως είναι παρόν. Ο Έλληνας δε μασάει από τέτοια. Των Ελλήνων οι κοινότητες βρίσκουν το δρόμο τους. Η αντροπαρέα είχε τρελά κέφια. Το ίδιο και οι άλλοι, στο ουζερί. Τραγουδήσαμε με την ψυχή μας Καζαντζίδη. Τα σοκάκια του Ψυρρή γεμάτα με νεαρόκοσμο.

Ψηλά το κεφάλι! Χρόνια Πολλά! Αυτό το ροκ, το ροκ του μέλλοντός μας δε θα μας το στερήσουν!!!!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Η συμμαθήτρια

Επισκέφτηκα τη μικρή επαρχιακή πόλη μετά από πολλά χρόνια. Κάθησα στην πλατεία, εκεί ακριβώς που συνήθιζα σαν μαθητής, στις πρώτες κοπάνες...

Την πλησίασα με αποφασιστικότητα, χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις.
"Νάνσυ", της φώναξα, "Δεν άλλαξες καθόλου, είσαι ίδια όπως τότε...Λες και δεν πέρασε μια μέρα από πάνω σου. Το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι μια δόση παραπάνω ωριμότητας, που σε κάνει ακόμη πιο όμορφη και γοητευτική. Θα σε αναγνώριζα παντού, όπου κι αν σε συναντούσα. Ακόμη και σε ένα γήπεδο, ή στην πολυσύχναστη οδό Ερμού στην Αθήνα, μέρες γιορτών. Δεν ξεχνιέσαι εύκολα εξάλλου.. Μια Νάνσυ, η κουκλάρα του Γ3.."

Ούτε καν που έδωσα σημασία στην παρέα της. "Συγνώμη", είπα αφού είχα τελειώσει το σύντομο λογίδριο. Η κοπέλα είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα. "Έλα Νάνσυ, πρόσθεσε αρκετά μαλλιά, ξέχνα και τα γκρίζα στους κροτάφους και θα με γνωρίσεις.."

Η τροφαντή κυρία που έδειχνε μεσόκοπη, με μπόλικο και έντονο μακιγιάζ, παρατηρούσε από την αρχή με προσοχή. "Γιώργο", μου είπε, "εσύ είσαι ρε καθηκάκι. Εγώ είμαι ρε συ, η Νάνσυ!! Θυμάσαι το τελευταίο σου πάρτυ, πριν φύγετε οικογενειακώς για Αθήνα; Καλοκάιρι του 1982, στο σπίτι των Τζαβαραίων, στην αυλή".

"Μα η κοπέλα...νόμιζα.. ότι... σου μοιάζει τόσο", ψέλισσα με αμηχανία αυτή τη φορά.

"Κόρη μου, Γιωργάκη, τι νόμιζες δηλαδή, για μένα την πέρασες, χα χα χα".

Με κάλεσε για γεύμα το μεσημέρι στο σπίτι. Πήγα από ευγένεια. Η ματιά μου δεν έφευγε από την πιτσιρίκα, και το μυαλό μου από τα εφηβικά μου χρόνια που πέρασαν..

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ένα χρόνο μετά..


Ξαφνιαστήκαμε με την οργή. Με την ένταση και το θυμό που απλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας. Ακόμα και στην ακριτική Καστοριά και στη Φλώρινα.

Κι' όμως υπήρχε λόγος.. Στο πρόσωπο του ψυχοπαθή ή προβοκάτορα δολοφόνου Κορκονέα, ένας ολόκληρος κόσμος. Και στο πρόσωπο του μικρού Αλέξη ένας άλλος.

Από τη μια μεριά η βία κάθε μορφής, κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή.

Κι΄από την άλλη τα σαστισμένα παιδιά, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική και όνειρα, αποκαμωμένα από τον καταναλωτικό βούρκο των υπερδανειζμένων και χρεοκοπημένων μεγάλων. Μόνο που οι μεγάλοι τη σκαμπουλάρουν, ενώ οι ίδιοι..


Ήταν και η ανίκανη κυβέρνηση - θίασος και βέβαια οι ορδές των συμμοριών.


Ένα χρόνο μετά δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Πρέπει να υπάρξει διέξοδος, να υπάρξει προοπτική, να βγούμε από το βούρκο. Μας αφορά όλους, όχι μόνο τα παιδιά. Και βέβαια απέναντί μας δεν είναι οι μπάτσοι και ο Κορκονέας.


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έχουσι γνώσιν οι φύλακες!

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν κρίσιμη. Δόθηκε και κερδήθηκε μια σημαντική μάχη για την κυβέρνηση, το λαό και την πατρίδα!!
Όπως έχω ξαναγράψει, τα διάφορα ντόπια και ξένα συμφέροντα, δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι στη μικρή Ελλάδα, υπάρχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία δεν είναι του χεριού τους. Μια μικρή ανασκόπηση των "ενεργειών" τους:
  1. Όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση δεν έχαναν ευκαιρία να υπονομεύουν τον Πρόεδρό του, αλλά και να του υποδεικνύουν να "αποκεφαλίσει" την ενοχλητική Λούκα.
  2. Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, εξακολούθησαν να χτυπάνε τη Λούκα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έφτασαν στο σημείο, να την μεταθέτουν ακόμη και μετά την υπουργοποίησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  3. Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν πως είναι δυνατόν να γράφεται νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, από τον Δικηγόρο των Καταναλωτικών Οργανώσεων που έγινε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και να μη το γράφουν οι ίδιοι.
  4. Δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το αδύνατο Τινάκι, είναι Υπουργάρα, που μπορεί να μπλοκάρει την καταστροφική για το περιβάλλον μανία τους.

Αυτά για τους ντόπιους. Οι ξένοι σύμμαχοι ή πάτρωνες, αξιώνουν μέτρα σκληρής Λιτότητας που θα διαλύσει όχι μόνο την Οικονομία αλλά και την κοινωνία, προς όφελος βέβαια των διάφορων κερδοσκόπων και σύγχρονων αποικιοκρατών. Δε μας λένε οι μανδαρίνοι των Βρυξελλών (Αλμούνηδες, Τρισέδες, κ.α.), ποιοι αλήθεια δημιούργησαν το τερατούργημα της σύγχρονης χρηματοοικονομικής Βαβέλ; Δεν είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές; Δεν έχουν και οι ίδιοι ευθύνη για την υπερχρέωση της καταναλωτικής Ελλάδας, όταν οι ίδιοι προωθούσαν πολιτικές σ' αυτή την κατεύθυνση; Δε βόλευαν αυτές οι πολιτικές τις μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις της Ε.Ε., τις Τράπεζες που δάνειζαν κι' ένα σωρό άλλους παρατρεχάμενους (βλ. Ζήμενς); Τι έκαναν όταν ο Δον Μπουχέ τους παρουσίαζε τις απογραφές και τα μαιμουδίστικα νούμερα;

Τι έγινε λοιπόν την περασμένη εβδομάδα;

  1. Οι Αλμούνια, Τρισέ με σειρά δηλώσεων, δημιούργησαν "κλίμα" εναντίον της χώρας.
  2. Ακολούθησε και ο ημέτερος Προβόπουλος με μια άθλια και αμετροεπή εμφάνιση ενώπιον του κοινοβουλίου. Αλήθεια δεν έχει υπ ' όψιν του πως εμφανίζονται ενώπιον αντιστοίχων σωμάτων οι πρόεδροι της Αμερικανικής FED; Κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και απαντούν χωρίς πολλά πολλά πολιτικάντικα και ψευτομαγκιές.
  3. Σειρά είχαν οι κονδυλοφόροι αλλά και τα κερδοσκοπικά τέρατα που εξακολουθούν και πλουτίζουν με τα λεφτά μας, που έκαναν μια ανεπανάληπτη επίθεση στη Οικονομία, εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού μας σε πρωτοφανή κυριολεκτικά βαθμό.

Η απάντηση της κυβέρνησης και του Παπανδρέου ήταν συντριπτική:

  1. Μέσω του Γ. Πεταλωτή αποδοκίμασε όλους τους εμπλεκομένους αλλά και τον Βατοπεδινό Προβόπουλο (δεν ξεχνάμε - ο Πεταλωτής ήταν από τους συνυπογράφοντες βουλευτές σε σχετική ερώτηση για το βίο και την πολιτεία του κυρίου επί θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα).
  2. Ο Παπανδρέου προσωπικά, κατακεραυνώνει τα συμφέροντα, δηλώνοντας το Σάββατο ότι η κυβέρνηση δεν υπονομεύεται.
  3. Προχωρά άμεσα σε αντικατάσταση του αγαπημένου παιδιού τους Αράπογλου Παρασκευή βράδυ.
  4. Και το κυριότερο: διαρρέει στον τύπο η πληροφορία ότι υπάρχουν επαφές προκειμένου σημαντικό μέρος του χρέους μας να διοχετευθεί στους Κινέζους, στα πλαίσια συνολικού πακέτου. Σε άλλους καιρούς, σε άλλους πολέμους, ο αείμνηστος Ανδρέας έστελνε τον Υπουργό Εξωτερικών Παπούλια και τον Υφυπ. Άμυνας Δροσογιάννη στη Βουλγαρία του Ζίφκωφ (το θυμάστε το Σισμίκ το 87;)

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι Αλμούνια και Τρισέ, τα μάζεψαν, ήρθε μάλιστα ινκόγνιτο στην Ελλάδα και ο Λ. Παπαδήμος. Τα πράγματα ηρέμησαν, το κόστος δανεισμού αποκλιμακώνεται, το χρηματιστήριο ανεβαίνει.

Φυσικά το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο Παπανδρέου εξακολουθεί να κατακεραυνώνει το Τραπεζικό κατεστημένο, οι ίδιοι ανταπαντούν..

Μετά και από την νίκη Σαμαρά, τα κατεστημένα δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα. Είναι γεγονός. Οι καιροί άλλαξαν.

Η μάχη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν πραγματικά σημαντική. Η νίκη καθαρή. Έτσι δίνονται οι πολιτικές μάχες!!