Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Τοξικά απόβλητα

Το σκίτσο από τους Financial Times
Το σχέδιό τους ήταν γνωστό από την αρχή. Να ξεφορτώσουν τα απόβλητά τους στους λαούς, και να συνεχίσουν ακάθεκτοι: "Κοινωνικοποίηση των ζημιών". Αρχικά το επιχείρησαν επί Μπους - Πόλσον. Επανήλθαν τώρα επί Ομπάμα - Γκέϊτνερ. Το Αμερικανικό Δημόσιο, θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των τοξικών αποβλήτων που δημιούργησε η παγκοσμιοποιημένη σπείρα του μεγάλου κεφαλαίου. Με την ανακοίνωση του σχεδίου μάλιστα ξεκίνησε "τρελλό" ράλυ στα Χρηματιστήρια. Φυσικά εκτός από τον Αμερικανικό λαό, το χρέος θα διασκορπιστεί σ' όλο τον πλανήτη..
Όμως τα ψέματα έχουν "κοντά ποδάρια" - υπάρχουν αντιστάσεις. Ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν (πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα μας), είναι κατηγορηματικά αντίθετος. Το ίδιο και ο άλλος νομπελίστας, Τζ. Στίγλιτζ (φίλος και σύμβουλος Γ. Παπανδρέου). Δείτε σχετικά άρθρα:
Η λύση που αντιπροτείνεται είναι η εθνικοποίηση των προβληματικών Τραπεζών, με ανάληψη των ζημιών από αυτούς που τη δημιούργησαν. Ο πολύς Dr. Doom, Ν. Ρουμπίνι, μάλιστα εκτιμά ότι οι εθνικοποιήσεις είναι αναπόφευκτες - http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aCvWs8KIIsUo&refer=home.
Η κρίση συνεχίζεται...Το ίδιο και η πάλη των τάξεων...

Ο αξέχαστος Ν. Ξυλούρης, "κεντάει" τα λόγια του αείμνηστου μπαρμπα Κώστα:

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Παρακαταθήκη

...Είμαστε εις το "εμείς", κι' όχι εις το "εγώ". Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί. Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ειδούνε όλοι οι Έλληνες ν' αγωνίζονται δια την πατρίδα τους, δια την θρησκεία τους, να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε: "Έχομεν αγώνες πατρικούς, έχομεν θυσίες", αν είναι αγώνες και θυσίες. Και να μπαίνουν σε φιλοτιμίαν και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας. Ότι θα είναι καλά δικά τους. Όχι όμως να φαντάζωνται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν τον νόμον και νάχουν την επιρροή για ικανότη.

Από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Κουράστηκε...

Η απογραφή τον κούρασε πάρα πολύ. Το ίδιο και η μάζωξη στου Μπαϊρακτάρη. Εκείνα τα ταξίδια με το αεροπλάνο τον διέλυαν εντελώς. Και οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους. Τα Υπουργικά Συμβούλια τα συχαινότανε όπως ο διάολος το λιβάνι. Οι πυρκαγιές εκείνο το διαβολεμένο καλοκαίρι τον έκαναν λιώμα.

Και μετά, ξαναβγήκε πρωθυπουργός! Η χειρότερή του! Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του! Τι ήθελα κι' έμπλεξα, σκέφτεται και ξανασκέφτεται, και αναπολεί την ξεγνοιασιά στο Μαγγανάρι και στο Μυλοπότα...Περασμένα μεγαλεία...Τσαλαίπωρε λαέ...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Εεε, α να χαθείτε πια!!!

Αει σιχτίρι πια, τι άλλο θα μας βρει?????


Ακολουθεί πρωθυπουργικό διάγγελμα:

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

..με τις γκλίτσες

Διάβασα στο zougla.gr, ότι αναλαμβάνει νέος Αττικάρχης: http://www.zougla.gr/news.php?id=29171. Είναι λέει παλληκαράς και έχει και χίλιες γκλίτσες στη συλλογή του. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται να λέει: «Οι μισές γκλίτσες μου είναι από κρανιά και έχουν σπάσει στην πλάτη εκείνων που πρέπει». Θα αναπτυχθούν λέει και ειδικές δυνάμεις, με σύγχρονο εξοπλισμό σ' όλο το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη. Κουκουλοφόροι τρέμετε, μαζώχτε τα και φύγετε, κρυφτείτε! Θα έχετε απέναντί σας καγκελομούστακους γκλιτσοφόρους. Ακολουθεί βίντεο από την εκπαίδευση του νέου σώματος:

Η νεοδημοκρατική αφασία δεν έχει όρια. Ας τους βλέπουμε γραφικά, να το διασκεδάζουμε και λίγο.
Τελειώνω με 2ο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται το νέο σώμα μετά την εκπαίδευσή του..

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το καλοκαίρι εκείνο..

Ήταν το τελευταίο ξέγνοιαστο καλοκαίρι στη Μύκονο. Παρέα με όλους τους celebrities φίλους. Με σηκωμένο ηθικό, ανεβασμένο ΑΕΠ, υγιή τα οικονομικά. Με αναμνήσεις από την εποχή της ΟΝΝΕΔ, τότε που είχαν αρχίσει να κυριαρχούν ιδεολογικά, τότε που ο Άνταμ Σμίθ, είχε αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται μόδα. Τώρα γίναμε όλοι σοσιαλιστές. Κανείς δε νοιαζόταν ακόμη για σκάνδαλα, real estate, αμαρτωλά συμβόλαια.. Ήταν το τελευταίο καλοκαίρι...πριν τη βαρυχειμωνιά..



Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

6 Μαρτίου 1910 - Μια επέτειος


Αύγουστος 1881. Η Θεσσαλία απελευθερώνεται. Οι Τούρκοι φεύγουν, αλλά οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν υποταγείς. Απλά αλλάζουν τ΄αφεντικά. Στη θέση των Τούρκων γαιοκτημόνων, οι Έλληνες τσιφλικάδες: Ζωγράφος, Ζάππας. Μπαλτατζής. Επικρατούν συνθήκες δουλοπαροικίας. Οι σουπάσηδες (επιστάτες), επιβάλουν το νόμο του ισχυρού. Δε σαλεύει φύλλο. Αυτά μέχρι το 1907-8. Οργανώνονται οι πρώτοι Γεωργικοί σύνδεσμοι. Τρεις πεφωτισμένες προσωπικότητες σφραγίζουν τις εξελίξεις: Ο Σοφ. Τριανταφυλλίδης από τον Βόλο, με την εφημερίδα του Πανθεσσαλική, προβάλλει το σύνθημα "απαλλοτρίωση", η Ελένη Καρακίτσου, αρθρογραφεί στη Λάρισσα ως "Rebelle", και βέβαια ο διαπρύσιος κήρυκας του μεγάλου ξεσηκωμού, ο Μαρίνος Αντύπας. Το κατεστημένο πανικοβάλλεται. Ο Στεφ. Δραγούμης γράφει "αι εκδηλούμεναι ανυπομονησίαι μοι φαίνονται άδικοι και επιβλαβείς" (Χρόνος, 14.3.1908). Και τότε ο τύπος αποκαλούσε τους εξεγερμένους "μέθυσους" και "ακαμάτηδες". Έτσι φτάσαμε στα μεγάλα συλλαλητήρια του 1910 σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και στα τραγικά γεγονότα της 6ης Μαρτίου, στην επέμβαση του στρατού και στους νεκρούς αγρότες.
Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια γαι να γίνει ο αναδασμός το 1923 από την επαναστατική κυβέρνηση του Νικολάου Πλαστήρα..


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Banksters




Διάβασα κάπου, για μια καινούργια λέξη: Banksters (σύνθεση Bankers, Gangsters). Ο Economist μιλά για Τράπεζες - Ζόμπι:
Ένα μικρό απόσπασμα:
"IN A classic horror film, “Night of the Living Dead”, a terrified group of people barricade themselves in a rural farmhouse to escape hordes of flesh-eating zombies. Today Americans are gripped by a similar fear, but this time the walking corpses in their nightmares are banks, tearing insatiably at the public purse."
Ο μεγάλος Αμερικανός Τζων Στάινμπεκ στα "σταφύλια της οργής", το είπε λίγο διαφορετικά:
"..η Τράπεζα είναι κάτι πιο μεγάλο απ' τον άνθρωπο. Είναι τέρας. Άνθρωποι την έφτιαξαν, αλλά δε μπορούν να την εξουσιάσουν".
Τώρα βουλιάζουν στο βούρκο που δημιούργησαν. Ο Στάινμπεκ τους το είχε πει:
"Αν μπορούσατε να το καταλάβετε όλοι εσείς που κατέχετε τ΄αγαθά που ανήκουν στο λαό, θα μπορούσατε ίσως να διατηρηθείτε..Μα δεν μπορείτε να το καταλάβετε, γιατί η πλεονεξία σας απολιθώνει μια για πάντα στο "εγώ" και μια για πάντα σας χωρίζει απ΄το εμείς".